1. Hoofdpagina
  2. Geschiedenis

Beursgeschiedenis – Een geschiedenis van de markt en wat u ervan kunt leren

Beursgeschiedenis – Een geschiedenis van de markt en wat u ervan kunt leren
0

Geschiedenis van de aandelenmarkt: een geschiedenis van de markt en wat u ervan kunt leren

Veel mensen willen tegenwoordig weten wat de geschiedenis van de aandelenmarkt is en hoede markt ontstond.Anderen zoeken ook de marktgeschiedenis op om de historische aandelenkoersen te bepalen, om een ​​idee te krijgen van hoe de totale prijs in het algemeen heeft gepresteerd, en om te proberen de toekomst te voorspellen.

Allereerst geloven veel mensen tegenwoordig gewoon dat Wall Street en de aandelenmarkt hetzelfde zijn;in feite is dat geloof over het algemeen zeer nauwkeurig.Wall Street is waar de aandelenmarkt voor het eerst ontstond.

Geschiedenis van de aandelenmarkt

Wall Street begon allemaal in 1653. Eigenlijk was hetvoor het eerst opgericht door de Nederlanders, die het oorspronkelijk hadden opgezet als een verdedigingsmechanisme tegen mogelijke indianen.Ze hadden geen idee dat dit hek later de hoofdstad van de hele wereld van financiën en handel zou worden.

De muur bleef een hele tijd bestaan, tot 1685. Het was op dit puntwaarbij de muur werd afgebroken en een nieuwe straat ontstond.Deze straat werd Wall Street genoemd.

Uiteindelijk begon de aandelenmarkt op Wall Street en is uitgegroeid tot een punt waarop de handel en uitwisseling van miljarden dollars per dag mogelijk werd.Dat is echter niet altijd zo geweest.

Aan het begin van de 20e eeuw verdienden talloze investeerders fortuinen via de aandelenmarkt.Dat stortte echter allemaal in elkaar in 1929, met de beroemde marktcrash en het begin van de Grote Depressie, de grootste crash in de geschiedenis van de aandelenmarkt.

Echter, de marktcrash van 1929was niet de enige keer dat de markt zou vallen.In feite was dit gewoon de eerste van vele neergangen voor de markt in de komende jaren.De markt herstelde zich inderdaad van deze crash en kende een periode van sporadische stijgingen en dalingen tot 1987, gedurende welke tijd de Dow Jones de grootste daling van één dag in de geschiedenis van de aandelenmarkt doormaakte.

De regering heeft na die tijd geprobeerd meer betrokken te raken bij het voorkomen van een dergelijke catastrofe.Elke keer dat de markt crasht, lopen de spaargelden van duizenden beleggers een enorm risico, en velen hebben hun levensinvesteringen van de ene op de andere dag letterlijk weggevaagd.Een dergelijk verlies kan echter nooit volledig worden geëlimineerd.

Over het algemeen is de markt echter over het algemeen gemiddeld met 12% gegroeid gedurende een aanzienlijke periode, en over het algemeen iseen enorm succes voor veel investeerders.Hoewel het wat onderzoek en due diligence zal vergen, kunt en zult u een fortuin verdienen met uw investeringen als u financieel geschoold wordt.Hopelijk zal dit stukje beursgeschiedenis dienen als een vermakelijke en verhelderende gids voor het verleden, en kunt u ervan leren en profiteren voor de toekomst.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter