1. Homepage
  2. Economie

Profiteren van zakelijke trends

Profiteren van zakelijke trends
0

Profiteren van zakelijke trends

Elke zakelijke niche heeft een cyclus en een trend.Alles in het leven verloopt in cycli… of het nu gaat om mode (fakkels), valutawaarden (op dit moment staat de dollar laag) of vastgoedprijzen.

Hetzelfde kan worden gezegd vanjouw zaken.Wanneer een markt begint uit te breiden, zal deze hoogstwaarschijnlijk de komende vijf jaar blijven groeien en vice versa, wanneer deze begint te dalen, volgen er nog vijf jaar.Weet u in welke trendcyclus uw bedrijf zich bevindt?

Hiermee rekening houdend, is het belangrijk om te beseffen wanneer u een marktsegment betreedt in welke staat het zich bevindt en hoe lang het alin die staat geweest.Stel dat de huizenprijzen de pan uitrijzen en u wilt investeren in onroerend goed.De kans is groot dat als de prijzen meer dan vijf jaar zijn gestegen, u zich aan het einde van de hausse bevindt en dat dit niet het juiste moment is om te kopen!

Probeer nooit een trend te voorspellenmaar hou liever aan als het is begonnen.Veel te veel mensen hebben veel geld verloren door te proberen te raden wanneer een trend eindigt en een andere trend begint.Sommige mensen hebben op deze manier hun fortuin verdiend, maar voor de meeste mensen die liever zekerheid en redelijke winsten willen, is dit niet de juiste weg.

Het is ook een goed idee om producten te hebbenof diensten in je arsenaal die tegengestelde cycli vertonen.Hierdoor wordt uw bedrijf immuun voor de cyclische aard van het bedrijfsleven.

Als een gemakkelijk en eenvoudig voorbeeld: als u een autofabrikant bent en u levert zowel zuinige auto’s als luxe auto’s, wanneer de trend inals de economie aantrekt, zul je duurdere auto’s verkopen en als de economie hapert, zal het aantal kleine modellen dat wordt verkocht, overeenkomstig toenemen.

Het is eigenlijk best verbazingwekkend hoe eentien procent reductie in een trend kan de winst met meer dan vijftig procent doen dalen!Houd er rekening mee dat het grootste deel van uw omzet en dus winst wordt gebruikt om uw overheadkosten te betalen.

Vergeet niet dat de trend uw vriend is.Door de cycli goed te volgen, kunt u uw marketingbudget hierop afstemmen.U kunt de trend gebruiken om de vraag te voorspellen en vooruit te plannen voor wanneer de tijden moeilijker zijn en de zaken traag gaan.Het is zelfs mogelijk om de trend tegen te gaan door nieuwe producten precies op het juiste moment in de cyclus te introduceren.

In welke trendcyclus bevindt uw bedrijf zich?

Je bent misschien geïnteresseerd in