1. Homepage
  2. Geschiedenis

Controle over uw kredietgeschiedenis

Controle over uw kredietgeschiedenis
0

Controle over uw kredietgeschiedenis

Uw kredietgeschiedenis is belangrijk;in feite zijn in deze tijd alleen familie en uw tijd belangrijker dan uw kredietgeschiedenis!De eerste keer dat u gedurende een bepaalde periode een betalingsverplichting aanging voor een aankoop, begon uw kredietgeschiedenis en maakte het kredietbureau uw account aan.Betalingen zoals het elektriciteitsbedrijf, een huurovereenkomst, een mobiele telefoon, een autobetaling of een goedkope creditcard die u ook moet terugbetalen, worden niet gerapporteerd aan de kredietbureaus als onderdeel van uw kredietgeschiedenis.Ze kunnen niettemin belangrijk zijn in uw financiële geschiedenis.

Betalingen die afkomstig zijn van een bedrijf waar u ‘op tijd’ zou betalen, vormen de gegevens die uw kredietgeschiedenis vormen in onze landelijke agentschappen die gewoonlijk worden genoemdde Kredietbureaus.Er zijn drie van deze bureaus die de betalingsgegevens van iedereen verzamelen: Equifax, Trans Union en Experion.Ze zijn elk afzonderlijk, maar ze hebben evenveel gewicht en ze worden alle drie gebruikt als tegenprestatie bij het verkrijgen van een lening.Over het algemeen verzamelen, bewaren en rapporteren ze allemaal dezelfde informatie.Het verkrijgen van de inhoud van uw kredietrapport (of geschiedenis) is de eerste stap om controle te krijgen over uw kredietgeschiedenis.

Een goede kredietwaardigheid verkrijgen

Of u nu een huisvrouw, een student, een zakenman ofAls arbeider is het aangaan van een krediet noodzakelijk omdat je vroeg of laat iets “op tijd” wilt kopen, of het nu een huis, een auto of een andere grote aankoop is.Er zijn enkele eenvoudige manieren om uw tegoed op te bouwen en op te bouwen.

Bepaal uw huidige financiële toestand.Waar sta je nu met al je betalingen?Banken en andere kredietverstrekkers WILLEN evenveel geld lenen aan gekwalificeerde consumenten en bedrijven als u van hen wilt lenen!Rente is een belangrijke bron van hun winst.De meeste mensen konden zich geen “big ticket”-items veroorloven zonder toegang tot krediet.Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk een goed krediet op te bouwen.

Houd uw lopende rekening goed in de gaten.Als u geen betaalrekening heeft, open er dan nu een en koop een betaalpas.Dit voegt niets toe aan uw kredietrapport, maar het laat wel zien dat u op verantwoorde wijze met geld kunt omgaan.

Particuliere bedrijven hebben vaak hun eigen systeem van kredietscore binnen hun bedrijf.Daarom is het zo belangrijk om al uw maandelijkse uitgaven up-to-date te houden met ten minste de minimaal verschuldigde betaling.Dit vestigt uw krediet op een positieve manier.Als een schuldeiser te veel betalingsachterstanden of overgeslagen betalingen ziet, krijgt u mogelijk niet het krediet dat u wenst.

Een spaarrekening zou ook nuttig zijn om een ​​record op te leveren.Geld besparen is een goede gewoonte om aan te beginnen en het zou helpen als u een kleine aanbetaling nodig heeft voor uw aankoop.Door een betrouwbare bankrekening te hebben, al uw kosten van levensonderhoud, zoals elektriciteit, telefoon, huur, mobiele telefoons, kabel, enz., op tijd te betalen, inclusief de “tijd” -betalingen die deel uitmaken van uw kredietgeschiedenis, bent u goedop weg om een ​​goede kredietgeschiedenis op te bouwen.

Banken of andere kredietverstrekkers raadplegen uw kredietgeschiedenis om informatie te verkrijgen over hoe verantwoordelijk u eerdere leningen heeft terugbetaald.Ze raadplegen een of alle drie de kredietbureaus hier in de VS en kijken de laatste jaren vooral naar de kredietscore die elk bureau op uw rapport verzamelt.Als u al uw rekeningen op tijd betaalt en uw geld goed beheert, kunt u in belangrijke mate de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om uw kredietwaardigheid goed te beheren.

Kredietscores

Creditors, hypotheekverstrekkers en anderen die u overwegenmogelijk krediet combineert alle drie de scores en neemt het gemiddelde van de drie om uw uiteindelijke score te krijgen.Dit nummer zal hen in één oogopslag vertellen of u een goed leningrisico loopt.Vervolgens kunnen ze, afhankelijk van de schuldeiser, uw rapport nauwkeuriger bekijken om meer informatie te krijgen.

Meestal is een gemiddelde score van 550 – 600;600 – 700 is goed;en boven de 720 is uitstekend.Als je 880 hebt gescoord – gefeliciteerd – heb je zojuist de kredietloterij gewonnen!!

Houd er rekening mee dat geen van deze criteria in steen is geschreven.Zoals hierboven vermeld, kunt u door eventuele fouten op te ruimen en uw maandelijkse betalingen op tijd te doen, een verzakt rapport binnen enkele maanden corrigeren en opruimen.Het vereist wat werk, maar het is niet zo moeilijk.

Vergeet niet dat als u elke maand te veel uitgeeft en met uw rekeningen ‘jongleert’, dit een onderdeel van uw rapport wordt en een bedrijf dit patroon zal opmerken.Het is erg belangrijk om consistent te zijn in uw tijdige betaling van al uw verplichtingen.

Studenten en huisvrouwen

Als u net begint met het opbouwen van krediet en het nemen van verantwoordelijkheid voor uw kredietrapport – WELKOM!Je bent in een goede positie.Het is tijd dat u uw geschiedenis start, en wel goed.

Helemaal geen betalingsgeschiedenis hebben werkt niet tegen u, maar het werkt ook niet VOOR u.U heeft een betalingsoverzicht nodig dat wordt opgenomen in uw kredietrapporten van de kredietbureaus, aangezien de financiële wereld hier naartoe gaat om te zien of u een stabiele en verantwoordelijke consument bent.

Om te beginnen met het opbouwen van krediet, moet u een betalingsoverzicht hebben.een of twee creditcards aanvragen en krijgen bij een benzinemaatschappij of een warenhuis met een lage kredietlimiet.Telkens wanneer de kaart wordt gebruikt, betaalt u deze onmiddellijk af – die maand!Zo betaalt u geen rente over uw aankopen en bespaart u geld.Dit helpt u ook om een ​​goede kredietwaardigheid vast te stellen.Binnen de kortste keren heeft u een patroon van consistente aflossingen op papier.

Creditcards zijn NIET de vijand

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, zijn creditcards niet de vijand bij het opzetten van uwcredit!U hoeft ze alleen maar af te betalen in de respijtperiode van 30 dagen.Een auto of vrachtwagen, alles wat op huurbasis wordt verkocht, apparaten, reizen, creditcards en hypotheken staan ​​allemaal op uw kredietrapport.

Als u creditcards heeft en het saldo niet betaaltelke maand volledig, wordt rente opgebouwd.Als u uw betaling te laat betaalt, worden er ook late kosten toegevoegd.Dan escaleert het verschuldigde saldo naar een hoger saldo en begint een vicieuze cirkel.Als u deze verschrikkelijke cyclus heeft meegemaakt, weet u uit ervaring – als u uw creditcardsaldi niet elke maand afbetaalt, stapelt het saldo zich op en als u uw betalingen te laat betaalt, worden deze binnen 30, 60, 90 dagen weergegeven in uwgeschiedenis zowel op de rekening als in uw kredietgegevens.Plan om ze maandelijks af te betalen.

Als u dit niet kunt, ga dan snel weg!

Knip uw kaarten en verminder uw bestedingspatroon.Niemand wil de mogelijkheid van een faillissement op uw kredietrapport als u er iets aan kunt doen!Als u uw creditcards achterstallig laat worden, werken ze tegen u bij het verkrijgen van een levensvatbaar krediet.Het is beter om wat geduld te oefenen en te wachten tot je het geld hebt om dat item te kopen dat je wilt, dan in financiële stress te komen.

Onthoud dat je je uitgaven niet uit de hand laat lopen – het is gemakkelijkTe doen!Concentreer u op het op tijd betalen van uw rekeningen.

Al uw betalingen werken samen om uw kredietprofiel of kredietgeschiedenis samen te stellen.Het belangrijkste om te onthouden is dat u uw openstaande bedragen op tijd betaalt en altijd minimaal het minimumbedrag betaalt om up-to-date te blijven.

Krediet herstellen

Waar we het over hebben gehad, is de manierom controle te krijgen over uw kredietgeschiedenis.U kunt uw financiën niet onder controle houden als u niet op de hoogte bent van uw geschiedenis en uw uitgavenpatronen.Als u zich in de positie bevindt om uw kredietwaardigheid op een positievere plek te herstellen, wanhoop dan niet.Het is niet zo moeilijk als u misschien denkt, maar het vereist enige terughoudendheid in uw koopgedrag en het ontwikkelen van een budget dat voor u en uw gezin werkt.

Je bent misschien geïnteresseerd in