1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Technologievoorspellingen voor 2006

Technologievoorspellingen voor 2006
0

Technologische voorspellingen voor 2006

2005 heeft letterlijk de wereld veroverd.De tragedies van de tsunami in Azië, de orkanen die door de kust van de Amerikaanse Golf waaiden en de aardbevingen die delen van Pakistan verzwolgen, hebben een onuitwisbaar stempel gedrukt op 2005. Hoewel moeder natuur een schaduw wierp op 2005, was het technologie die de impact had die resulteerde inin een enorme stortvloed aan donaties.De wereld werd geraakt door het menselijke element dat in realtime te zien was in foto’s en video’s.De technologie van vandaag was in staat om de grafische ruwheid te leveren die de nachtmerries uitbeeldde die zich een halve wereld verderop voordeden.

Technologie wordt meestal als onpersoonlijk beschouwd, maar er moet iets worden herkend;zonder technologie zouden de persoonlijke elementen van de tragedies van 2005 waarschijnlijk niet zijn overgebracht in de mate en tijdigheid die ze waren.Terugkijkend op 2005 en vooruitkijkend naar 2006, zal technologie in de toekomst ongetwijfeld een belangrijke rol blijven spelen, zowel op persoonlijk als op onpersoonlijk niveau.

In 2005 brachten Blogs splogs voort, waar zinloze webschrapers enorme hoeveelhedenzinloze inhoud.Spam bereikte een geheel nieuw niveau, naast het ethische debat over het schrapen van inhoud.Auteursrechten zijn geschonden en ik voorzie een nieuwe reeks tools die zullen verschijnen om inhoud te beschermen.

SPAM- en phishing-scams waren gemakkelijker te herkennen, maar het sierde dat spammers hun creativiteit lieten zien door extra kanalen te vinden omoverspoelen.Van splogs tot forumspam, in 2005 zagen techgebruikers spam als een van de voortdurende ergernissen van het leven.Als ik in een kristallen bol kijk, vrees ik dat social bookmarking het spammiddel van 2006 zal worden, waardoor de waarde van een collectieve stem afneemt.

Helaas heeft de verzadiging van de blogs geleid tot webrommel.Vanwege de toegenomen concurrentie en de enorme hoeveelheden blogs op gratis gehoste blognetwerkdiensten, zullen bloggers die strijden om publiek en webverkeer resulteren in aanzienlijke verlaten inhoud, waardoor het web volloopt met nutteloze omzwervingen.Het gemak van bloggen dat resulteerde in verzadiging zal zijn ondergang zijn.Geloofwaardigheid zal weer belangrijk worden.Journalisten, die in 2005 last hebben gehad van de blogosfeer, krijgen uitstel omdat geloofwaardigheid een probleem wordt voor bloggers.In 2006 gaan websurfers op zoek naar meerdere bronnen om feiten te bevestigen, en vertrouwen ze op betrouwbare, gerespecteerde bronnen, gemeenschapsinhoud en samenwerking zoals Wikipedia zal er in 2006 onder lijden en minder relevant worden. Hoewel Wikipedia goed scoort op zoekgebied, doet het dat nietpresteren ook met nauwkeurigheid.De Wikipedia-gemeenschap wordt achtervolgd door spam en net als DMOZ zal het succes zijn ondergang zijn.De relevantie van succesvolle community-wiki’s zal in 2006 vervagen.

Mobiele telefoons zijn persoonlijke apparaten geworden en het is bijna onmogelijk om een ​​mobiele telefoon te vinden die niet in staat is om foto’s, video’s,afbeeldingen en tekstberichten naast de traditionele spraakoproepen.Het is waarschijnlijk dat de PDA in 2006 zal uitsterven, aangezien reizigers overstappen op één enkel multifunctioneel apparaat.In 2007 zullen mp3-spelers waarschijnlijk een gemeenschappelijk kenmerk van mobiele telefoons zijn.

Draadloze groei is nog steeds vermeldenswaard, aangezien het is verhuisd van hotspots naar hot zones, naar hot steden.Philadelphia en San Francisco lopen voorop als draadloze steden in 2006.

Wat staat 2006 te wachten?Privacy is een hot topic dat niet zal verdwijnen.Google en de Amerikaanse regering strijden tegen een Big Brother-imago.Datamining heeft het verzamelen van gegevens zinvol gemaakt.Het anti-Google-sentiment groeit.Google is uit de gratie gevallen, terwijl Google vrienden heeft gemaakt op Wall Street, heeft het de surfers teleurgesteld die zich in toenemende mate tot Yahoo en MSN wenden.2006 zal waarschijnlijk leiden tot een oplaaiende zoekmachine-oorlog met MSN en Yahoo die vechten om marktaandeel en Google die op het slappe koord loopt met voorstanders van privacy aan de ene kant en monopolietheoretici aan de andere kant.

Google wil geld verdienen, en dergelijkeit or not data, is een commodity.Google zal waarschijnlijk de gegevens van hun verschillende ondernemingen gebruiken om nieuwe technologieën te ontwikkelen en inhoud te personaliseren.Samenzweringstheoretici zijn van mening dat de verzamelde gegevens van Google ook zullen worden gebruikt om de kosten die in rekening worden gebracht voor betalen per klik te optimaliseren, organische posities te beïnvloeden of erger nog, verkocht.

De groei van Google zal doorgaanom voorstanders van privacy en degenen in het technologieveld achter de Attention Truste-beweging te motiveren om samen te werken, om te verbeteren hoe persoonlijke informatie en abonnementsinformatie online wordt gebruikt.Ik verwacht dat we op dit gebied veel energie en moeite zullen zien.

Gepersonaliseerde inhoud wordt een modewoord voor 2006. Of het nu gaat om gebruikers die Podcasts selecteren, iTunes of het kopen van Amazon-aanbevelingen, het web leert hoeinhoud verzorgen op basis van selecties en keuzes van gebruikers.Websurfers zien gepersonaliseerde inhoud als het herwinnen van controle over wat ze willen zien, zien of beluisteren.Van Tivo tot podcasting, gebruikers nemen de controle terug.Maar als het web inhoud weergeeft die is gebaseerd op surfgewoonten uit het verleden, wie heeft er dan echt de controle?

In 2005 kregen marketeers onomwonden te horen dat als ze geen syndicatie en RSS gebruiken, ze het niet zullen overleven.Nou, ze hebben nog een kans om het goed te doen.In 2006 moeten marketeers RSS gebruiken als alternatief communicatiekanaal.Het zal niet langer cutting edge zijn, het zal een must zijn om te overleven.Websurfers verwachten niet langer persoonlijke informatie (een e-mailadres) voor marketingmateriaal te verstrekken, ze verwachten zelf te kunnen bepalen hoe ze de inhoud willen ontvangen.

Verkopers die via partnerprogramma’s verkopen, verloren terrein in 2005. Uitgeversontdekte dat het gemakkelijke geld van pay-per-click-advertenties niet beladen was met de inherente problemen van affiliate tracking en cookie-killers.De toename van klikfraude en content scraping op AdSense-sites zal het speelveld in 2006 gelijker maken en partnerprogramma’s aantrekkelijker maken.

De wereld wordt kleiner en technologische vooruitgang heeft ons niet alleen tragedie gebracht, maar ookheeft deuren geopend en de wereldmarkt is nu een haalbare optie voor kleine bedrijven.Ik denk dat de globaliseringstrend zich in 2006 zal voortzetten.

Top 10 winnaars voorspeld voor 2006:

Cyberbeveiliging

VOIP

Attentiegegevens

RSS/syndicatie

Kopieerbeveiliging

Geloofwaardigheid

Privacy

Alternatieve energie (herbruikbare brandstof, schone energie)

Contentfiltering

VideoTunes (iTunes met video)

Je bent misschien geïnteresseerd in