1. Homepage
  2. Wetenschap

Tieners hebben wiskunde nodig om een ​​droombaan te krijgen

Tieners hebben wiskunde nodig om een ​​droombaan te krijgen
0

Tieners hebben wiskunde nodig om een ​​droombaan te krijgen

Wat hebben artsen, advocaten en architecten met elkaar gemeen?Ten eerste behoren ze tot de populairste carrièrekeuzes van tieners.Ze vereisen ook elke dag een aanzienlijk begrip van wiskunde op het werk.Desondanks zijn veel tieners niet gemotiveerd om geavanceerde wiskundelessen te volgen om hen te helpen zich voor te bereiden op succes in deze toekomstige carrière.

Een telefonische enquête onder 1000 12- tot 17-jarigen in opdrachtvan Texas Instruments onthulde dat vier van de vijf tieners geloven dat wiskunde belangrijk is om hun doelen als arts, wetenschapper, leidinggevende of advocaat te bereiken, maar dat slechts de helft van plan is geavanceerde wiskundelessen te volgen die verder gaan dan de minimumvereisten van hun school.

Uit het onderzoek bleek dat 80 procent van de tieners een carrière in geneeskunde, sport, wetenschap, onderwijs, zaken, leger, rechten of architectuur wil nastreven..

“Ouders moeten begrijpen hoe belangrijk het is dat ze hun kinderen aanmoedigen om op de middelbare school hogere wiskundecursussen te volgen”, zegt David Mammano, oprichter en uitgevervan Next Step Magazine, dat loopbaanadvies geeft aan meer dan 860.000 tieners.”De discrepantie tussen de carrièreambities van tieners en hun plannen om minimale wiskundelessen te volgen, kan ertoe leiden dat studenten niet worden voorbereid op colleges op hbo-niveau of in de toekomst de baan vinden die ze willen.”

“Het maakt niet uit welke carrière tieners kiezen, een sterke wiskundeopleiding is van cruciaal belang omdat het analytische en redeneervaardigheden opbouwt. Leerlingen moeten op de middelbare school elk jaar uitdagende wiskundecursussen volgen,” zei Mammano.

Hij raadt ouders aan om vanaf de middelbare school met hun tieners te werken aan het plannen van hun lesrooster.Ouders kunnen bronnen zoeken om tieners te helpen de waarde van wiskunde te begrijpen en hun carrière te plannen, zoals MomsForMath.org, NextStepMagazine.com of Career Voyages.gov.

Meer tips van Mammanoomvatten:

Maak wiskunde leuk.Verbind wiskunde met de dingen die tieners al interesseren: hun hobby’s, tv of films.Een geweldige plek om te beginnen is het programma “We All Use Math Every Day™” van Texas Instruments, dat wiskundelessen geeft op basis van plots uit de populaire CBS-tv-show “NUMB3RS”. De gratis klassikale activiteiten zijn beschikbaar op www..cbs.com/numb3rs.

Geef aanmoediging.Daag tieners uit om moeilijkere wiskundecursussen op het hoogste niveau te volgen, ook al halen ze misschien geen goede tienen.Ouders kunnen een verschil maken door tieners simpelweg te applaudisseren voor de moeite die het kost om aan die lessen deel te nemen.Het versterken van het dagelijks gebruik van wiskunde thuis, tijdens het winkelen, budgetteren, bakken of tuinieren, kan ook helpen de interesse van leerlingen in wiskunde te vergroten.

Doe mee.Betrek tieners bij school- of gemeenschapsprogramma’s, zoals wetenschapsbeurzen of wedstrijden voor rekenteams, die hen intellectueel stimuleren en hun analytische vaardigheden aanscherpen.

Identificeer rolmodellen in de loopbaan.Vind lokale professionals en informeer naar mogelijkheden voor mentorschap die passen bij de carrière-interesses van tieners.Tieners kunnen een leidinggevende ‘schaduwen’ tijdens het werk om te zien wat voor soort kennis er nodig is voor dat vakgebied.

Geef het goede voorbeeld.Ze willen misschien niet dat je het weet, maar tieners zien hun ouders als rolmodellen.Laat je tieners zien dat je geïnteresseerd bent in wiskunde en laat ze zien hoe je het elke dag gebruikt – thuis en in je eigen carrière.Erken dat de vaardigheid van je tiener in wiskunde die van jou kan overtreffen en dat is een goede zaak.Houd er ook rekening mee dat ze op verschillende manieren meer wiskunde leren en dat dit vaak gepaard gaat met het gebruik van technologie of leermiddelen die u misschien niet kent.Praat met de leraren van je tiener om deze nieuwe ontwikkelingen in het wiskundeonderwijs beter te begrijpen.Ze zouden de interesse waarschijnlijk verwelkomen.

Je bent misschien geïnteresseerd in