1. Homepage
  2. Wetenschap

De kunst?Van Geldbeheer

De kunst?Van Geldbeheer
0

De kunst?Over geldbeheer

Als ik de term geldbeheer noem tegen veel volwassenen met adhd, zullen hun ogen glazig worden als ze denken aan de vervelende aard van het betalen van rekeningen.Veel volwassenen met ADD raken ook verdwaald in de feiten en cijfers die worden gebruikt om alles te berekenen, van uw verzekeringspremies tot de hoeveelheid geld die u nodig heeft voor uw pensioen.Het is gemakkelijk om geldbeheer te beschouwen als puur analytische wetenschap.Als je geldbeheer als een wetenschap beschouwt, heb je misschien het gevoel dat er maar één manier is om je geld goed te beheren, en dat je zonder uitgebreid saai onderzoek beperkte controle hebt over je financiële lot.Hier volgen enkele redenen waarom geldbeheer meer een kunst dan een wetenschap is.

Mensen verschillen in hun artistieke smaak.Een kunstwerk dat mij misschien niet aanspreekt, kan het favoriete stuk van iemand anders zijn.Er zijn verschillende factoren waardoor mensen van mening verschillen over hoe ze met geld omgaan.

· Risicotolerantie: een volwassene met adhd zal eerder risico’s nemen met geld dan de gemiddelde persoon.Iedereen heeft een andere risicotolerantie en zolang u het risico begrijpt en er vertrouwd mee bent, is het een goede manier om met uw geld om te gaan.

· Keuze in levensstijl: iedereen heeft een andere definitie van hoeveel geld hij nodig heeft.om tevreden te zijn met hun leven.Dit helpt bepalen hoeveel geld u nu moet verdienen en hoeveel geld u nodig heeft voor uw pensioen.Een spaardoel voor de een kan belachelijk laag lijken voor de ander, maar beide kunnen een juiste keuze zijn, afhankelijk van levensstijl.

· Bestede tijd: iedereen geeft geldbeheer een andere prioriteit in zijn leven.Iemand die meer tijd besteedt aan geldbeheer, zal efficiënter met zijn financiën kunnen omgaan.Dit betekent niet dat iedereen veel tijd moet besteden aan het beheren van zijn financiën, maar u moet accepteren dat als u niet graag tijd aan uw financiën besteedt, er mogelijkheden zullen zijn om te sparen of geld te verdienen die u zult missen.

Zonder de juiste techniek maak je waarschijnlijk een slecht kunstwerk.Hoewel er niet één juiste manier is om uw geld te beheren, zijn er veel manieren om uw geld verkeerd te beheren.

· Uw rekeningen niet op tijd betalen: dit verpest uw kredietscore en uw vermogen om geld te krijgen wanneer u het nodig heeft.

· Contracten of overeenkomsten die u ondertekent niet begrijpen. Als u bijvoorbeeld niet de verzekering heeft die u nodig heeft en er zich een ramp voordoet, verkeert u in financiële ondergang.Als je een verzekering hebt die je niet nodig hebt, verlies je geld dat gebruikt zou kunnen worden om te investeren of schulden af ​​te lossen

· Niet begrijpen waar je geld eigenlijk naartoe gaat – Het is gemakkelijker voor een volwassene met ADD omuit het oog verliezen waar ze hun geld eigenlijk aan uitgeven.Het is belangrijk om uw bankafschrift te bekijken en een dagboek bij te houden van waarvoor u contant betaalt, om er zeker van te zijn dat uw uitgaven overeenkomen met hoe u uw geld wilt beheren.

De manier waarop u uw geld wilt beheren.geld beheren is een weerspiegeling van hoe u werkelijk uw leven leidt.Het leven is de ultieme vorm van kunst.Door geldbeheer te zien als een persoonlijke weerspiegeling van uzelf, zou dit u in staat moeten stellen meer controle te krijgen over de dagelijkse geldbeslissingen die de grootste invloed op uw financiën zullen hebben.