1. Homepage
  2. Economie

Het mooie Nova Scotia

Het mooie Nova Scotia
0

Het prachtige Nova Scotia

Nova Scotia is een provincie aan de Noord-Atlantische kust.Het is een van de kleinste provincies van Canada, nummer 2 op de kleinste provincieschaal.Halifax is de grootste stad in de provincie en tevens de hoofdstad van de provincie.De economie van de provincie blijft traditionele industrieën zoals visserij, mijnbouw, bosbouw en landbouw gebruiken om de provincie te ondersteunen.Het toerisme zit gestaag in de lift en helpt de economie vooruit te helpen.Dankzij de lage Canadese dollar.

Er zijn veel leuke dingen te doen rond de oceaan. Een van de handelsmerken van nova Scotia is het Bluenose Schoener-schip, dat te zien is opdaar moet ik ook vermelden dat de vuurtoren van Peggy Cove buitengewoon mooi is om persoonlijk te zien.

Hier zijn dus feiten

-Atlantic Standard Time

-The Bluenose Schoener, die te zien is op de rug van de Canadian (dime)

– Engelssprekende provincie

-Grootste stad is Halifax

-Hoofdstadis Halifax

– 937.889 inwoners

– Werd een provincie op 1 juli 1867

Samengevater is veel geschiedenis in deze nette, prachtige provincie, dus bezoek deze plek zeker en geniet van de natuur op zijn best.Van natuurtochten tot diepzee-avonturen in de oceaan, er is voor elk wat wils, jong en oud.Dus dit zou dit jaar op mijn reislijstje staan.

Je bent misschien geïnteresseerd in