1. Hoofdpagina
  2. Economie

De China-factor

De China-factor
0

De China-factor

Tenzij u in een cocon heeft gezeten, weet u hoogstwaarschijnlijk dat China naar alle waarschijnlijkheid de volgende economische grootmacht ter wereld zal worden.De economie van het land draait op steroïden en is de afgelopen jaren met bijna dubbele cijfers gegroeid en dit zal naar verwachting niet veranderen.

En als u de enorme omvang van de economische motor van het land begrijpt, zou je ook begrijpen dat China een plaats is waar je wat kapitaal moet hebben geïnvesteerd.Tegelijkertijd moet u natuurlijk ook volledig inzicht hebben in de risicofactoren die gepaard gaan met beleggen in een land waar de economie en de bedrijfsstructuur strikt onder controle staan ​​van de door de communisten geleide regering.

Het concept van een open economie in China is discutabel, aangezien er op elk moment de constante dreiging is van overheidsingrijpen om aan de politieke agenda te voldoen.Toch is het risico waarschijnlijk gerechtvaardigd gezien de enorme groeimogelijkheden die in het land liggen voor zowel multinationals als investeerders die op zoek zijn naar enige diversificatie buiten hun grenzen.Deze regio van de wereld zal de volgende grote economische groei worden, zolang de Chinese overheid bereid is.

Een rapport dat zojuist is gepubliceerd door het Development Research Center of China’s StateDe Raad schat dat het land tussen 2006 en 2010 een groei van het BBP van ongeveer 8% per jaar zal rapporteren. Op basis van de cijfers die we hebben gezien, lijkt deze schatting redelijk.

Het rapport schat de schattingendat het BBP van China, gebaseerd op prijzen van 2000, tegen het einde van de huidige periode van vijf jaar in 2010 $ 2,3 biljoen zal bedragen.

In de daaropvolgende periode van 10 jaar van 2010 tot 2020rapport berekent een daling van de jaarlijkse bbp-groei tot ongeveer 7%, wat nog steeds behoorlijk respectabel is.

Voor investeerders zijn de geschatte cijfers onthutsend, maar dan moet China in staat zijninflatoire en groeigerelateerde problemen naarmate het land rijker wordt.

De middenklasse van het land van zevenEr zijn honderd miljoen mensen in opkomst nu burgers van het platteland naar de stad trekken op zoek naar mogelijkheden om hun rijkdom te vergroten.

Naarmate Chinese burgers meer geld verdienen, worden ze meer consumptiegedreven.Dit verhoogt op zijn beurt de vraag naar zowel binnenlandse als buitenlandse goederen en diensten.Daarom zien we zo’n massale toestroom van bedrijven naar China op zoek naar groeimogelijkheden.

Het komt erop neer dat je op een gegeven moment in China moet zijn.In toekomstige commentaren zal ik enkele van de belangrijkste Chinese aandelen onderzoeken die worden verhandeld als American Depository Receipts (ADR’s) in de VS

Misschien bent u geïnteresseerd
spyware-is-goed

Over de auteur

Laat een reactie achter