1. Homepage
  2. Geschiedenis

De fascinerende geschiedenis van kaarsen

De fascinerende geschiedenis van kaarsen
0

De fascinerende geschiedenis van kaarsen

De geschiedenis van kaarsen is erg lang. Archeologen zeggen dat de eerste kaarsen 5000 jaar geleden (3000 v.Chr.) in Egypte en Kreta verschenen.De eerste kaarsen werden gemaakt van dierlijk (schapen en runderen) vet.De fakkel was een andere variant van kaars die speciaal werd gebruikt voor het verlichten van grotere plaatsen, fakkels werden meestal buitenshuis gebruikt vanwege de rook die ze vrijgaven.De eersten die de pit in de geschiedenis van kaarsen introduceerden, waren de Romeinen die ze gebruikten in gebedshuizen en om ’s nachts te reizen.

Wat was de evolutie in de geschiedenis van kaarsen tijdens deeeuwen?

De introductie van bijenwas in de geschiedenis van kaarsen was in de Middeleeuwen. Deze was was extreem duur en alleen de rijken konden het betalen. Het nieuwe voordeel dat bijenwas met zich meebracht, was datde kaars brandde heel schoon in vergelijking met talgkaarsen.Deze nieuwe kaarsen kregen de voorkeur van de kerk die ze snel adopteerde en ze worden nog steeds gebruikt.

Toen de eerste kolonisten zich in Amerika vestigden, ontdekten ze per ongeluk dat kokende grijsgroene bessen resulteerden in eensoort was dat lijkt op bijenwas en niet ruikt als het brandt.Deze nieuwe mogelijkheid had niet het effect waar iedereen op hoopte omdat het proces erg lang en duur was, dus dit blijft gewoon een stap in de geschiedenis van kaarsen.

In de 18eeeuw bracht de muurindustrie een andere oplossing voor kaarsenmakers, de spermaceti werd gebruikt om een ​​was te verkrijgen die geen onaangename geur afgeeft bij verbranding.De geschiedenis van kaarsen veranderde ingrijpend in de 19e eeuw toen de eerste machine verscheen die automatisch kaarsen produceerde. In 1850 werd paraffine ontdekt, een product dat wordt verkregen uit aardolieresten.

Paraffine kaarsenbrandden zonder enige onaangename geur en omdat ze ook goedkoop waren, elimineerden ze alle soortgelijke concurrentie.Het enige probleem met paraffine was het smeltpunt dat moeilijker te bereiken was, maar door het gebruik van stearinezuur werden alle moeilijkheden gemakkelijk overwonnen, dus paraffinekaarsen werden op de markt gebracht en namen een leidende positie in in de geschiedenis van kaarsen.

Het einde van kaarsen?

Edison was degene die hun praktische kant versloeg en een einde maakte aan de lange geschiedenis van kaarsen;in 1879 ontdekte hij de bol en daardoor verdween het maken van kaarsen al snel als massa-industrie.Momenteel worden kaarsen gebruikt als decoratieve objecten of als onderdeel van aromatherapiebehandelingen, maar hun belangrijkste rol blijft in de christelijke kerken waar kaarsen niet als lichtbron maar als spiritueel object aanwezig zijn.

Je bent misschien geïnteresseerd in