1. Homepage
  2. Geschiedenis

De geschiedenis van yoga

De geschiedenis van yoga
0

De geschiedenis van yoga

De geschiedenis van yoga is lang en doordrenkt van traditie.In tegenstelling tot wat sommige mensen misschien denken, is yoga niet ontwikkeld als de nieuwste manier om af te slanken zodat ze in een kleinere broekmaat passen.

De geschiedenis van yoga gaat 5000 jaar terug.Het is ontstaan ​​in India, en de eerste keer dat het woord yoga in geschreven vorm werd gevonden, was in de Rig Vada, een van de heilige teksten die door Vedische priesters werden gebruikt.Yoga is een manier om spirituele verlichting te bereiken.

Oorspronkelijk werden yogatechnieken via mond-tot-mondreclame doorgegeven van leraar op leerling.Deze technieken waren nooit opgeschreven totdat de Indiase wijze Patanjali een systematische methode van yoga opschreef in de Yoga Sutra’s.Patanjali wordt beschouwd als de vader van yoga.

Volgens Patanjali zijn er acht onderdelen van yoga, die leiden tot het uiteindelijke doel van verlichting.

YAMA – zich onthouden van geweld, stelen,lust, hebzucht

NIYAM – ontwikkeling van toewijding, zuiverheid, leergierigheid, tevredenheid, discipline

PRANAYAMA – beheersing van de adem

PRATYAHARA – naar binnen gaan en de aandacht van de buitenwereld terugtrekken

DHARANA – concentratie

DHYANA – meditatie

SAMADHI – samensmelting met het universele bewustzijn

De Swami Vivekananda droeg bij aan de geschiedenis van yoga door het naar Amerika te brengen.In 1893 sprak hij het parlement van wereldreligies toe en besprak hij het pad van yoga.Als resultaat van zijn toespraak begon het al snel te bloeien als een praktijk in veel delen van het land.Yoga is sindsdien enorm populair geworden in de Verenigde Staten en veel verschillende stijlen, waaronder Hatha, Bikram en Iyengar, worden door miljoenen mensen beoefend.

Kennis van de geschiedenis van yoga kan jou, de beoefenaar, helpen de rijkdom te realiserendat het te bieden heeft.Meer dan alleen een middel om fit en slank te zijn, yoga kan je helpen een gezond, heel en krachtig leven te leiden.

Je bent misschien geïnteresseerd in