1. Homepage
  2. Geschiedenis

De uitvinders van het moderne voetbal – Engelse voetbalgeschiedenis

De uitvinders van het moderne voetbal – Engelse voetbalgeschiedenis
0

De uitvinders van het moderne voetbal – Engelse voetbalgeschiedenis

Engelse voetbalgeschiedenis – vroege dagen

Het isHet is moeilijk precies vast te stellen hoe voetbal in de 19e eeuw zo populair werd in Engeland, maar de waarheid is dat halverwege de 19e eeuw bijna elke grote stad een semi-professioneel voetbalteam had.Deze teams waren meestal verenigingen van arbeiders van dezelfde fabriek of instelling of gewoon studenten van een lokale universiteit.

Af en toe werden er wedstrijden tussen die teams gespeeld, met weinig tot geen prijs, maar alleen vooromwille van de concurrentie.Deze wedstrijden werden echter gespeeld zonder enige regels of scheidsrechter en aangezien voetbal niet noodzakelijkerwijs een sport is die volledig vrij is van geweld, was er alleen een harde tackle of een ruzie over een bepaalde regel nodig om een ​​bloedig gevecht te beginnen.tussen de twee teams en hun supporters.

Maar het jaar 1863 markeerde een buitengewoon belangrijk hoofdstuk in de Engelse voetbalgeschiedenis, toen verschillende voetbalclubs uit het hele land (voornamelijk uit Londen) elkaar ontmoettenin de Engelse hoofdstad en stelde een soort ‘voetbalgrondwet’ op, de spelregels genaamd (een aangepaste versie van de oorspronkelijke regels is nog steeds van kracht en wordt nog steeds zo genoemd).

Dat was ook de geboorteakte van de Football Association, of kortweg FA die tegenwoordig nog steeds heerst over het Engelse voetbal en van enorm belang was in de geschiedenis van het voetbal in Engeland en de manier waarop het zich ontwikkelde.

}

Engelse voetbalgeschiedenis: belangrijke mijlpalen

En aangezien Engeland terecht wordt beschouwd als de uitvinders van het moderne voetbal, zou je verwachten dat het tot de meest succesvolle nationale teams ter wereld behoort.Ondanks het feit dat ze door de tijd heen een aantal voetballers van wereldklasse hebben gehad en ondanks dat ze altijd favorieten waren voor de competities waarin ze beginnen, heeft de Engelse nationale ploeg in de hele voetbalgeschiedenis in Engeland maar een paar belangrijke mijlpalen bereikt.

Het hoogtepunt van het Engelse voetbal en het belangrijkste hoofdstuk dat ooit in de hele geschiedenis van het voetbal in Engeland is geschreven, was beslist de succesvolle WK-run in 1966, een competitie die op Engelse bodem werd gehouden, waardoor ze het voordeel hadden om hunlangverwachte trofee.

Het team uit 1966, aangevoerd door de legendarische Bobby Moore en met andere belangrijke componenten zoals Jackie Charlton of Geoff Hurst die regelmatig spelen, blijft het beste nationale team van heel Engelandvoetbalgeschiedenis, vooral omdat hun succes sindsdien niet is geëvenaard.

Engelse voetbalgeschiedenis – moderne tijd

Engeland is nog steeds een topteamin Europa en in de hele Wwereld en heeft een aantal spelers waarvan wordt aangenomen dat ze van wereldklasse zijn, maar het nationale team heeft nog steeds matig succes, ondanks dat het met sterren is bezaaid.

Onlangs overschaduwde de vorm van Engelse clubs de armenprestaties van het nationale team, aangezien Manchester United, Chelsea, Liverpool of Arsenal elk jaar grote kanshebbers blijven voor de European Champion’s League, de meest prestigieuze clubcompetitie ter wereld.

Ondanks dat ze blij zijn met het respect dat Engelse clubs in Europa opleggen, verlangen fans nog steeds naar dat langverwachte EK of WK, dat een nieuw belangrijk hoofdstuk in de Engelse voetbalgeschiedenis zou kunnen inluiden.

Je bent misschien geïnteresseerd in