1. Homepage
  2. Onderwijs

De geldelijke waarde van onderwijs

De geldelijke waarde van onderwijs
0

De geldelijke waarde van onderwijs

De waarde van onderwijs is moeilijk te omschrijven.We hebben van ouders, leraren en werkgevers gehoord dat onderwijs een weg is naar een beter leven.Toch moeten we ons afvragen hoe ver we moeten gaan om de levensstijl te bereiken die we willen.Of we de middelbare school afmaken en gaan werken of een doctoraat behalen voordat we aan een baan beginnen, is een persoonlijke keuze over je eigen gevoel van eigenwaarde.Het is belangrijk om naar de statistieken te kijken.

De afgelopen decennia zijn de kinderen van ouders die geen universitaire opleiding hebben gevolgd steeds armer geworden (1):

1.Het percentage kinderen in gezinnen met lage inkomens van ouders die geen middelbare schooldiploma hebben, is gestegen van 68% naar 73%.

2.Het percentage kinderen in gezinnen met lage inkomens van ouders die een middelbare schooldiploma hebben, maar geen universiteit, is gestegen van 38% naar 43%.

3.Het percentage kinderen in gezinnen met lage inkomens van ouders die een of andere opleiding hebben gevolgd, daalde van 18% naar 15%.

We merken dus dat het onderwijs dat we volgen een direct effect heeft op de levensstijl van onze kinderen.Hoe lager uw opleiding, hoe groter de kans dat uw kinderen arm zijn en hoe hoger uw opleiding, hoe kleiner de kans dat uw kinderen arm zullen zijn.Onderwijs wordt dan van het grootste belang om kinderen op te voeden met een kans van slagen.

Volwassenen tussen de 25 en 64 jaar verdienden gemiddeld $ 34.700 per jaar (2).Bekijk de volgende statistieken (2):

1.Voortijdig schoolverlaters verdienden gemiddeld $ 18.900 per jaar.

2.Afgestudeerden van de middelbare school verdienden gemiddeld $ 25.900 per jaar.

3.Afgestudeerden verdienden gemiddeld $ 45.400 per jaar.

4.Doctoraten verdienen gemiddeld $ 99.300 per jaar.

Hoe meer opleiding u voltooit, hoe hoger uw inkomsten zullen zijn.Je kunt aan de gemiddelden zien dat gepromoveerden meer dan 5 keer zoveel verdienen als een ongeschoold persoon in een enkel jaar.Over een loopbaan van 30 jaar kan dit oplopen tot 2,4 miljoen dollar.De gemiddelde welvaartstoename gedurende uw werkzame leven is veel groter dan de initiële kosten van $ 50.000 tot $ 100.000 aan onderwijskosten.Gelooft u dat onderwijs een belangrijke weg is naar een succesvol leven?

Je bent misschien geïnteresseerd in