1. Homepage
  2. Wetenschap

De mentaliteit van projectmanagement

De mentaliteit van projectmanagement
0

De mentaliteit van projectmanagement

Projectmanagement als wetenschap en kunst ondergaat belangrijke transformaties als gevolg van talloze verhalen over mislukte projecten, kostenoverschrijdingen en het annuleren daarvanproject dat 2 jaar van het leven van uw werknemer kostte.Het behoeft geen betoog dat deze scenario’s niet alleen geld, tijd en gemiste kansen kosten, maar ook een langetermijneffect hebben op het algehele moreel van een personeelsbestand.

Hoewel er geen wondermiddel is voor deze onvermijdelijke uitkomsten, is hetHet is belangrijk om terug te blikken op de hoekstenen die bepalend zijn voor effectief en succesgevoelig projectmanagement.

Uiteindelijk vereist projectmanagement, zoals de meeste disciplines, precies die discipline.Deze mentaliteitsdiscipline weegt veel zwaarder dan elke afzonderlijke tool of managementrage met een pakkende naam.De PMBOK of The Project Management Body of Knowledge is een goede referentiegids om uw projectmanagementmentaliteit te beginnen, te heroriënteren of aan te scherpen.

Hier zijn enkele belangrijke kenmerken van de projectmanagermentaliteit:

1.Een goed begrip van en waakzame bijscholing in de discipline, de wetenschap en het gebied van projectmanagement en de belangrijkste kennis- en praktijkgebieden ervan.

2.De ervaring en de middelen om een ​​project niet met alles en nog wat aan de gootsteen aan te vallen en in plaats daarvan de juiste tools te kunnen kiezen om de implementatie en de planning van het project te verbeteren.

3.Begrijp de dynamiek van een team en dien als de lijm die de leden bij elkaar houdt.

4.De mogelijkheid om de nieuwe methodologieën direct te integreren met de oude.

5.Mensen, mensen, mensen!De vaardigheid om te begrijpen hoe u effectief kunt communiceren met uw teamleden als het gaat om projectveranderingen, de algehele voortgang en het transcriberen van de algemene visie voor het project tijdens de duur ervan.

Algemene vaardigheden die nodig zijn om deprojectmanager mentaliteit zijn: flexibel zijn, beschikken over sterke mondelinge/schriftelijke communicatie, het vermogen om strategisch te denken en problemen op te lossen, teambuilding en interpersoonlijke vaardigheden, een gevoel van verantwoordelijkheid voor jezelf en je teamleden, en ten slotte de technische geloofwaardigheid omleiding geven aan het desbetreffende project.

Je bent misschien geïnteresseerd in