1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

De relatie tussen meditatie en zelfanalyse

De relatie tussen meditatie en zelfanalyse
0

De relatie tussen meditatie en zelfanalyse

Dit zijn twee zeer krachtige tools voor zelfverbetering, maar hoe kun je ze in harmonie gebruiken?Bijvoorbeeld: Zelfanalyse en meditatie kunnen niet tegelijkertijd worden uitgevoerd.Multitasken druist immers in tegen waar meditatie om draait.

Dus waar beginnen we?Zelfanalyse zal veel van je meditaties een doel geven.Het doel van zelfanalyse is om objectief naar binnen te kijken, constructief, zonder oordeel of spijt, en om oplossingen te vinden voor aanhoudende problemen.

Er is een instinctieve angst om aan deze taak te beginnen.Vandaar de reden waarom er professionals zijn voor psychologische analyse.Hierdoor heb je vanaf het begin een beslissing: of je het zelf doet of met behulp van professionele begeleiding.

Als je ervoor kiest om het alleen te doen, is dat prima, maar wees voorbereid op meer problemen dan jijzelfoorspronkelijk voor mogelijk gehouden.Ooit zijn we er allemaal in geslaagd om de verbinding met ons innerlijke wezen te verbreken.Dit creëert een angst om naar binnen te kijken vanwege onze reactie op wat we zouden kunnen zien en leren.

Verspil geen tijd met evaluaties, vergelijkingen of oordelen.Deze concepten ondersteunen alleen onze gevoelens van minderwaardigheid, en voor de meesten van ons zouden die gevoelens uit ons innerlijke wezen moeten worden verwijderd.

Je hebt tijd voor jezelf nodig om na te denken over dilemma’s en aantekeningen te maken.U kunt dit in uw auto doen, maar u heeft wel een opnameapparaat nodig.Je wilt er ook voor zorgen dat alles wat gênant is, gecodeerd of verborgen is.Records zijn geweldig, maar ze kunnen belastend zijn, dus neem de tijd om jezelf te beschermen tegen een mogelijke inbreuk op je privacy.

Om te mediteren, moet je tijd vrijmaken, in de vroege ochtend of’s nachts.Op dit moment is er in de meeste huishoudens minder activiteit en is de kans kleiner dat je wordt afgeleid of gestoord.

De zoektocht naar zelfverbetering is het doel van dit soort meditatie.Je moet je geest leegmaken en je concentreren op slechts één gedachte.Dit moet geen vorm van rouw worden, dus je moet er objectief naar kijken en proberen je persoonlijke gevoelens weg te nemen.

Je geest zal van nature een beetje ‘afdwalen’, tenzij je al een tijdje aan het mediteren bent.enige tijd.Het afdwalende aspect is in dit geval eigenlijk goed, omdat het je in staat stelt om elke keer met een iets ander perspectief terug te komen.

Het eindresultaat van al dit werk is het ontdekken van een groot aantal oplossingen voor zelfverbetering ende kwaliteit van je leven verbeteren.

Je bent misschien geïnteresseerd in