1. Homepage
  2. Geschiedenis

De rijke geschiedenis van quilten

De rijke geschiedenis van quilten
0

De rijke geschiedenis van quilten

Quilten is het aan elkaar naaien van twee stukken stof.Tussen deze stoffen zit meestal een soort vulling, zoals katoen, wol of een andere stof die zacht, dik en goed isolerend is.

De geschiedenis van quilten gaateeuwen geleden terug.Mensen uit verschillende delen van de wereld, zoals in Oost-Azië en het Midden-Oosten en sommige delen van Afrika, gebruiken al lang gewatteerde kleding.Onderzoekers gaan ervan uit dat quilten in ongeveer dezelfde tijd in China en Egypte is ontstaan.

De geschiedenis van quilten in Europa begon toen de kruisvaarders een soort quilten vanuit het Midden-Oosten naar de regio brachten.Historische verslagen hebben aangetoond dat ridders gewatteerde kleding onder hun wapenrusting droegen voor extra bescherming en warmte.

Quilten groeide verder toen de Europeanen gewatteerde dekens begonnen te maken, geïntroduceerd door de Romeinen.Met de ijskoude winters in de 15e eeuw was het dragen van gewatteerde kledingstukken noodzakelijk om de kou te bestrijden.Met de uitvinding van het quiltframe kregen gewatteerde items meer verfijnde stiksels in plaats van het ruwe stikwerk van de eerste quilts.Mensen begonnen toen quilts als kunstwerken te beschouwen.Het werd erg populair vanaf de 17e eeuw tot ver in de 19e eeuw.

Een blik op de geschiedenis van quilten in Noord-Amerika laat zien dat het tot het begin van de 19e eeuw niet gebruikelijk was in de regio.eeuw.De belangrijkste bezigheden van vrouwen rond deze tijd bestonden uit het naaien, weven en spinnen van kleding voor hun gezin.Quilten was in feite een zeldzame hobby, meestal gedaan door rijke vrouwen die de luxe van tijd hadden.Daarom waren de materialen die in die tijd voor quilten werden gebruikt decoratief en geen stukjes versleten stof.

Het midden van de 19e eeuw bracht grote veranderingen in de geschiedenis van quilten.Gedurende deze tijd zorgden technologische ontwikkelingen voor textielproductie.Dit veranderde het leven van vrouwen in het land aanzienlijk.Ze hoeven niet langer hun dagen door te brengen met weven om stoffen voor kleding te maken.Bovendien werd commercieel textiel zeer betaalbaar, waardoor er grote belangstelling ontstond voor quilten.Vrouwen hadden een brede selectie katoenen stoffen om te kopen voor hun quilten.Het is in feite een mythe dat vrouwen vroeger alleen restjes gebruikten om te quilten.

Een andere belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van quilten is de uitvinding van de naaimachine in de jaren 1850, waardoorvrouwen om kleding veel sneller te maken, zodat ze meer tijd hebben voor quilten.Daarnaast gebruikten vrouwen ook naaimachines om hun gewatteerde items te maken.

De burgeroorlog droeg ook bij aan de geschiedenis van het quilten in Amerika.Vrouwen maakten quilts voor soldaten om ze warm en comfortabel te houden.Ze verkochten ook quilts om geld in te zamelen om bepaalde bewegingen in die tijd te ondersteunen.

Inderdaad, de geschiedenis van quilten is lang en rijk en het is met trots dat quilters vandaag deze prachtige traditie voortzetten.

Je bent misschien geïnteresseerd in