1. Homepage
  2. Wetenschap

De wetenschap van de architectuur

De wetenschap van de architectuur
0

De wetenschap van de architectuur

Er wordt je verteld vitamines te nemen, veel water te drinken, goed te slapen en te bewegen, maar heeft iemand je dat ooit vertelddat het ontwerp van uw huis en kantoor uw gezondheid kan beïnvloeden?Je zou niet de enige zijn die een wenkbrauw optrekt en je afvraagt ​​hoe dit zo kan zijn, maar duizenden jaren geleden brachten de oude zieners van India hun hele leven door met observeren hoe door de mens gemaakte structuren mensen beïnvloeden.Hun bevindingen werden gebundeld in een verzameling kennis genaamd Vastu Shastra.

In het Sanskriet betekent Vastu wetenschap en Shastra architectuur.Het is vanuit deze milieuwetenschap dat enkele van ’s werelds meest duurzame structuren zijn gemaakt.

Volgens Vastu zijn alle vijf elementen in de natuur (aarde, water, vuur, lucht en ruimte) perfect in balans.Wanneer we bouwen, wordt dit delicate evenwicht verstoord, wat een breed scala aan fysieke problemen kan veroorzaken, van slecht slapen tot ernstige ziektes.

Je hebt dit misschien ervaren als je ooit hebt verbouwd of naar een nieuw huis bent verhuisd enplotseling verslechterde uw gezondheid zonder aanwijsbare reden.Als je werkt met de natuurwetten die inherent zijn aan het universum in plaats van ertegen, kun je deze vijf elementen in je voordeel afstemmen.Dit is waar Vastu Shastra om draait en de gevolgen voor uw gezondheid en welzijn kunnen dramatisch zijn.

We hebben met klanten over de hele wereld gewerkt met behulp van deze krachtige architectuurwetenschap.We horen prachtige verhalen over hoe Vastu het leven van mensen heeft veranderd.Gezondheid is een van de grootste uitdagingen waarvoor mensen bij ons komen.We ontdekken dat er altijd een reden is voor de problemen die ze hebben en die duidelijk wordt wanneer we een omgevingsanalyse uitvoeren, hetzij van hun woonplaats of hun werkplek.

Hier is slechts één voorbeeld van hoe direct onze omgeving kanons leven beïnvloeden: een leidinggevende van Boeing die in de buurt van Madison Park woont, leefde met de gevolgen van diabetes, die zijn gezondheid zodanig had aangetast dat hij aan de dialyse moest.Hij werd zwakker door meerdere, mislukte operaties voordat we een Vastu-analyse op zijn huis uitvoerden.

Ons consult toonde grote onevenwichtigheden in zijn leefomgeving, die bijdroegen aan zijn gezondheidsproblemen.Nadat hij de nodige veranderingen had aangebracht om deze situatie recht te zetten, meldden zowel hij als zijn vrouw dat zijn gezondheid was verbeterd, hij sterker was en dat ze zich allebei beter voelden.

Als onderdeel van deze aarde., leven we in een zee van elektromagnetische en stellaire invloeden.Elke verschuiving die in de atmosfeer wordt geproduceerd, heeft het potentieel om onze acties en emoties te beïnvloeden.Elk deeltje energie in het universum is gekoppeld aan het volgende deeltje.Niets gebeurt in een vacuüm.We streven allemaal naar balans en dit kan niet gebeuren als er omgevingsstress is.

Stress ontstaat als er rommel, een slechte indeling of ontwerp, gebrek aan licht, onjuiste luchtcirculatie of als de omgeving niet is afgestemd ophet ware noorden.

Als de omgeving uit balans is, kun je een gebrek aan energie, rugklachten, mentale instabiliteit, maagproblemen, leerstoornissen, emotionele onevenwichtigheden en financiële problemen ervaren.

Helaas, is de meeste moderne architectuur alleen gebaseerd op functie en niet ontworpen in harmonie met de krachten van de natuur, die onze gezondheid, ons geluk en algeheel welzijn beïnvloeden.Wanneer onze omgevingen zijn ontworpen om de natuur te overwinnen, zullen we ons ongetwijfeld gestrest voelen.Het mooie van Vastu is dat het specifiek de woon- en werkomgeving in evenwicht brengt zonder kostbare structurele veranderingen en dit doet op manieren die de kwaliteit van ons leven kunnen verbeteren.

Je bent misschien geïnteresseerd in