1. Homepage
  2. Niet gecategoriseerd

Tips voor het opzetten van een kredietgeschiedenis

Tips voor het opzetten van een kredietgeschiedenis
0

Tips voor het opstellen van een kredietgeschiedenis

Het opzetten van een kredietgeschiedenis is een van de belangrijkste dingen die u voor uw toekomst kunt doen.Uw kredietgeschiedenis zal u uw hele leven volgen en heeft invloed op uw leningen, verzekeringspremies en zelfs werkgelegenheid.

Als u een goed kredietverleden heeft, ontvangt u lagere rentetarieven, betere terugbetalingsvoorwaarden en gemakkelijker een lening aanvragen.Als u een slecht kredietverleden heeft, zult u het moeilijker hebben om krediet te vinden, moet u hogere rentetarieven betalen en hogere verzekeringspremies betalen.

Beschouw uw kredietverleden alsuw staat van dienst op het gebied van lenen.Uw kredietgeschiedenis vertelt de geldschieter of u een lening wel of niet op tijd kunt terugbetalen.Wanneer u krediet aanvraagt, neemt de geldschieter contact op met een van de drie grote kredietbeoordelingsbureaus: Equifax, Experian of TransUnion.Elk kredietbureau houdt een register bij van uw kredietgeschiedenis, die wordt aangeleverd door uw kredietverstrekkers.Uw kredietrapport laat zien hoeveel u leent, wanneer u leent en wat uw betalingsgeschiedenis is.

Begin met het opstellen van een goede kredietgeschiedenis.Dit kunt u doen als u nog nooit geld heeft geleend of als u een slecht kredietverleden probeert te herstellen.Het vestigen van krediet kost tijd, geduld en verstandige beslissingen.De sleutel is om te beginnen met een goede kredietwaardigheid.Als u dit niet doet, duurt het lang voordat uw tegoed weer is opgebouwd.

Open een betaalrekening

Een goed bankverleden is de eerste stap om te leren omgaan met uw geld.U gaat een relatie aan met een bank die u helpt bij het veiligstellen van krediet in de toekomst.Beheer uw account verstandig en vermijd rood staan.

Neem een ​​beveiligde creditcard af

Beveiligde creditcards worden aanbevolen voornieuwe leners.U ontvangt een creditcard in ruil voor een borg ter hoogte van de kredietlimiet.De borg is het onderpand voor het krediet.De bank gebruikt de aanbetaling om uw schuld te betalen als u de terugbetalingsvoorwaarden niet nakomt.

U gebruikt een beveiligde kaart op dezelfde manier als een gewone creditcard.U kunt elke maand het volledige saldo aflossen of minimale betalingen doen.U dient uw betaling op tijd te voldoen.Late betalingen verhogen niet alleen uw rentepercentage en kosten u boetes voor te late betalingen, ze beschadigen ook uw kredietgeschiedenis.

Gebruik een benzine- of winkelcreditcard

Bij veel benzinekaarten kunt u geen saldo van de ene maand naar de andere meenemen, waardoor ze een goede keuze zijn voor beginners.Ze zijn gemakkelijker te verkrijgen dan gewone creditcards.U kunt ook een winkelcreditcard afsluiten voor gebruik in specifieke winkels.Gas- en klantenkaarten hebben hogere rentetarieven, maar zijn een goede stap in het opbouwen van een kredietgeschiedenis.

Medetekenen bij een lening

U kunt krediet krijgen door mee te tekenen voor een lening.Je ouders kunnen je bijvoorbeeld toestaan ​​om mee te tekenen op een autolening.Dit geeft u de kans om een ​​krediethistorie op te bouwen zonder dat u te maken krijgt met hoge rentetarieven.U moet voorzichtig zijn bij het mede ondertekenen van een lening.U bent daarmee verantwoordelijk voor de lening.Als de andere persoon een betaling niet uitvoert, wordt dit in uw kredietgeschiedenis weergegeven als een te late betaling.

Gebruik uw tegoed verstandig

Vraag niet willekeurig creditcards en leningen aan.Maak uw beslissingen op basis van rentetarieven en voorwaarden.Elke keer dat u krediet aanvraagt, wordt er een vraag genoteerd in uw kredietgeschiedenis.Als u te veel vragen heeft, zullen kredietverstrekkers achterdochtig worden.

De sleutel tot het opbouwen van een goede kredietgeschiedenis is om al uw rekeningen en leningen op tijd te betalen.Elke te late betaling wordt tegen u gerekend.Onbetaalde medische rekeningen, nutsvoorzieningen en rekening-courantkredieten kunnen ook een negatieve invloed hebben op uw kredietrapport en scores.

Leningverstrekkers en kredietbureaus hechten veel belang aan uw vermogen om uw schulden terug te betalen.Neem de tijd en moeite om een ​​goede kredietgeschiedenis op te bouwen.Het zal u helpen uw financiële toekomst vorm te geven.

Je bent misschien geïnteresseerd in