1. Homepage
  2. Wetenschap

Zelf nadenken

Zelf nadenken
0

Voor zichzelf nadenken

Laten we de drie doelen van schrijven eens bekijken: informeren, entertainen en verlichten.Voor mij staat de tweede onderaan de lijst, hoewel hij een belangrijke rol speelt bij het bereiken van de twee anderen.Elke grote leraar weet dit door en door en doorspekt zijn lessen graag met relevante en interessante verhalen en humor.

Het eerste doel, informeren, komt volgens mij op de tweede plaats, terwijl het laatste doel is omverlichten, komt op de eerste plaats.Om mijn houding uit te leggen, denk ik dat het gepast is om uw aandacht te vestigen op mijn boek A REASON FOR LIVING, waarin beide doelen worden nagestreefd.

Een deel van mijn boek geeft feitelijke of theoretische informatie door.over zaken als menselijke fysiologie, voeding en universele evolutie.Deze informatie heeft betrekking op de huidige perceptie van de werkelijkheid in wetenschappelijke kringen.Ik ben er slechts een voertuig voor.Om twee redenen komt mijn rol als schrijver die zijn lezers informeert over wetenschappelijke feiten en theorieën volgens mij op de tweede plaats na mijn rol als filosoof die ernaar streeft zijn lezers te informeren.

Mijn belangrijkste reden is dat ik wijsheid als het allerbelangrijkste beschouw, terwijl de kennis van de materiële wereld (dwz de bestanddelen, structuur en werking daarvan) niet even belangrijk is, hoe nuttig die ook is op praktisch niveau.Het geweten komt vóór de wetenschap, die op zichzelf niet in staat is om mensen een gevoel te geven van wat goed, juist of heilig is – kortom, morele principes.Een voorbeeld van wetenschap zonder geweten is de vernietiging van de natuur en de schending van de mensenrechten door malafide bedrijven die hun omgeving en werknemers efficiënt gebruiken, of liever misbruiken, om hun hebzucht te bevredigen.

Mijn andere reden is dat mijn rol als schrijver die zijn lezers informeert over wetenschappelijke feiten en theorieën inderdaad slechts een voertuig is.Het is zeer secundair aan de rol van onderzoeker, die de wetenschappelijke onderneming aandrijft dankzij geavanceerde instrumenten plus bekwame, wetenschappelijke en slimme observaties en rationalisaties.

Mijn rol als onderzoeker daarentegenfilosoof die ernaar streeft zijn lezers te informeren zit als het ware aan het roer.Het houdt zich niet alleen bezig met alles wat het leven de moeite waard maakt en mensen een doel geeft, maar het doet ook meer dan het licht van wijsheid weerspiegelen;het genereert het door denkkracht op basis van ervaring en studie.

Eerlijk gezegd kunnen mijn lezers ook zelf nadenken.Ze kunnen zelf filosofen zijn en hun eigen wijsheid creëren terwijl ze de mijne ontdekken en evalueren.Daarom is het licht dat door mijn boek schijnt, bedoeld om mijn lezers te helpen een reeks gewichtige zaken te zien waarop ze kunnen mediteren om er hun eigen doordachte mening over te vormen.En aangezien ze dat kunnen, durf ik te stellen dat ze dat zouden moeten doen.

Je bent misschien geïnteresseerd in