1. Homepage
  2. Economie

Economie en pensioen van vandaag – wanneer het uw tijd is

Economie en pensioen van vandaag – wanneer het uw tijd is
0

Economie en pensioen van vandaag – Wanneer het uw tijd is

Met de gebeurtenissen van de afgelopen jaren zullen veel mensen zich zorgen maken over wat de economie en het pensioen van vandaag zullen betekenen voorwanneer het tijd is om met pensioen te gaan.

Velen die hebben gespaard voor hun pensioen, merken nu dat hun spaargeld is gedecimeerd door baanverlies of door de dalende aandelenmarkt.

Voor hen was het oude idee van “wachten tot de markt herstelt en je je geld terugkrijgt” misschien geen haalbare optie.

Dat klinkt als een goed advies als je jong bent en je pensioen nog ver weg is, maar wat als je pensioen over een paar jaar of minder zou moeten beginnen?Zul je jezelf echt terug kunnen vinden waar je begon?

Dus hoewel je niet terug kunt gaan om iets te veranderen dat tot nu toe is gebeurd, kun je decontrole over uw financiële toekomst en zorg ervoor dat de huidige economie en uw pensioen elkaar niet in de weg staan.

Wat bedoel ik daarmee?Nou, meestal bedoel ik dat hoewel je zeker niet alles kunt beheersen, je ervoor moet zorgen dat je de controle neemt over degenen die je kunt beheersen.

Je kunt geen controle uitoefenen.of je je baan verliest of niet.Er is gewoon niet veel dat u kunt doen voor die mogelijkheid, behalve ervoor sparen.En als u uiteindelijk uw baan verliest, verliest u waarschijnlijk al uw spaargeld en bent u toch weer terug bij af.

Maar u kunt veel meer controle hebben over hoe uw geldwordt geïnvesteerd.Dit is iets wat veel te veel mensen over het hoofd zien… en die vergissing heeft ze gekost.

Laat me je een klein verhaaltje vertellen;ongeveer tien jaar geleden kreeg een dierbare vriend van mij veel geld.Ze deed wat de meeste mensen deden: ze vond een financieel adviseur om haar geld voor haar te beleggen en veilig te bewaren.

De financieel adviseur was een aardige, eerlijke en tamelijk competente persoon, maar zewas eigenlijk gewoon een verkoper in opdracht.Daar is niets mis mee, maar ze had geen echte diepgaande kennis van beleggen.

Ze volgde gewoon wat de ‘experts’ aanbeveelden. Ze verdiende het grootste deel van haar geldals commissies wanneer ze aandelen uit de portefeuilles van haar investeerders kocht of verkocht.

Dat is wat veel mensen doen: ze geven hun geld aan iemand en hopen er het beste van.deze mensen weten niet echt veel. Bovendien zal niemand die je inhuurt ooit zoveel om je geld geven als jij.

Wat moet je dan doen?Je hoeft toch geen makelaar te worden en een fulltime carrière te maken met beleggen om je geld te beschermen?

Natuurlijk niet. Dat heb je nietom een ​​expert te zijn, maar u moet even de tijd nemen om meer te leren over beleggen en te beslissen wat u echt wilt bereiken met uw belegging. Is uw belangrijkste doel uw vermogen te behouden of te laten groeien?

Eeniets dat een beetje lachwekkend is, als je erover nadenkt, is een van de eerste vragen die een beleggingsadviseur je zal stellen: wat is je risicobereidheid?Als je “geen” zegt, stoppen ze je geld ergens en verdien je geen cent meer aan dat geld.

Maar als je leert wat je doet,u zult merken dat u uw risico daadwerkelijk tot vrijwel nul kunt verlagen, terwijl u dat geld nog steeds tegen bovengemiddelde tarieven kunt laten groeien.Het is waar, en dat is wat de echte experts elke dag doen met hun eigen geld.

De huidige economie en pensioen hoeven dus niet te werkentegen elkaar.Word gewoon een goed opgeleide en proactieve partner in uw investeringen en u zult waarschijnlijk zien dat u meer verdient dan ooit!

Je bent misschien geïnteresseerd in