1. Homepage
  2. Economie

Top 10 Europese landen voor vastgoedbeleggers

Top 10 Europese landen voor vastgoedbeleggers
0

Top 10 Europese landen voor vastgoedbeleggers

Als u uw vastgoedportefeuille wilt diversifiëren, verbreden of zelfs wilt beginnen, overweeg dan Europa als uw volgende investeringsbestemming.

Europa herbergt zo’n breed scala aan landen die allemaal uiteenlopende vastgoedmogelijkheden bieden. Je hebt alles van opkomende markteconomieën met een enorm potentieel voor scherpe groeipercentages, gevestigde huurmarkten in stedendie hoge opbrengsten opleveren en zelfs woningmarkten bieden een belegger een langzame verbranding van zijn kapitaaluitgaven.

Hier volgt een overzicht van het potentieel dat wordt geboden in de top tien van Europese landen voor beleggers in onroerend goedop dit moment.

Bulgarije– Bulgarije bevindt zich in een positie voor toetreding tot de EU in 2007 en ontvangt als gevolg daarvan massale buitenlandse en binnenlandse investeringen, met name in infrastructuur en bouw enhet hele land profiteert ervanvan de hoeveelheid geld die eraan wordt uitgegeven.

Wie nu koopt in Bulgarije, koopt in op de langst verwachte groeiperiode en koopt vóór de verwachte hausse die zal beginnen wanneer Bulgarijeofficieel tot EU-lidstaat gemaakt.Bovendien kopen ze om zich te richten op de snelgroeiende toeristenmarkt die in de zomer naar de prachtige stranden van de Zwarte Zeekust trekt en in de winter naar de met sneeuw bedekte bergen van de Bulgaarse skigebieden.

Kroatië– Een ander land dat getipt is voor volledig EU-lidmaatschap in 2007, Kroatië biedt vastgoedbeleggers commerciële en residentiële vastgoedkansen.Het aantal internationale bedrijven dat zich vestigt in Kroatië is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen en er is vraag naar de ontwikkeling van lichte industriële ruimte en kantoorruimte.

Bovendien heeft Kroatië een sterke toeristische trekpleister.markt die een vastgoedinvesteerder verdere mogelijkheden biedt om zich te richten op kortetermijnhuurrendementen of om een ​​plan af te kopen of te ontwikkelen voor wederverkoop aan de tweede en vakantiehuizenmarkt in Kroatië.

Cyprus– Er zijn twee vastgoedeconomieën in Cyprus: je hebt de gevestigde vastgoedmarkt in de Republiek Cyprus, waar een investeerder zich moet richten op gepensioneerden of de toeristenmarkt, en in Noord-Cyrus heb je een opkomende economie die momenteelenorm groeipotentieel.

De prijsstijgingen van onroerend goed in Noord-Cyprus zijn de afgelopen drie jaar constant met dubbele cijfers geweest en er zijn geen tekenen van een vertraging in het verschiet.

Tsjechische Republiek– De meeste vastgoedbeleggers beschouwen Praag als de enige stad in Tsjechië die de moeite waard is om te targeten, maar de andere steden van het land, zoals Brno, bieden investeerders ook de mogelijkheid om woonruimte te kopen voor verhuur aan debinnenlandse en buitenlandse beroepsbevolking.De vastgoedprijzen zijn de afgelopen jaren fantastisch gestegen en de huurprijzen stijgen jaarlijks.

Estland– Beleggers in onroerend goed moeten zich richten op de lokale markt in Estland en overwegen te zoeken naarmogelijkheden in de hoofdstad Tallinn.De Estse economie groeit in een duizelingwekkend tempo, waardoor de lokale bevolking meer koopkracht krijgt, wat op zijn beurt een direct effect heeft op de vastgoedmarkt in Estland.

Kortom naarmate de lokale vraag toeneemt.zodat de prijzen kunnen stijgen en als de lokale koopkracht toeneemt, zodat het deze prijsstijgingen kan volhouden.Een vastgoedinvesteerder kan nu in deze groei kopen en mag verwachten dat de groeiperiode in ieder geval op middellange termijn duurzaam zal zijn.

Hongarije– Vastgoedbeleggers dievorig jaar kende de hoofdstad van Hongarije, Boedapest, een groei tot 15% ten opzichte van de onderliggende vastgoedprijzen en deze groeipercentages lijken momenteel niet af te nemen.

Er is lokale en buitenlandse vraag naar onroerend goedkopen en verhuren in Boedapest en de lokale economie profiteert van directe buitenlandse investeringen en wordt sterker.Dit betekent dat er op lange termijn groeivooruitzichten zijn in Hongarije.Bovendien is er een opkomende markt binnen de vastgoedsector van Hongarije, en dat is de toerismemarkt, die een investeerder de kans biedt om deel te nemen aan zowel residentiële als commerciële vastgoedondernemingen die zich richten op dit groeiende marktsegment.

Letland– Letland profiteert van aanzienlijke directe buitenlandse investeringen, waardoor de Letse economie een van de snelst groeiende economieën van Europa is geworden en de Letten liggen op schema om een ​​van de vijf grootste loonsverhogingen ter wereld te ontvangen.Dit alles betekent dat de lokale bevolking het zich kan veroorloven om meer aan onroerend goed uit te geven, hetzij in de vorm van te betalen huurprijzen of te betalen onroerendgoedprijzen, en vastgoedbeleggers kunnen het plan afkopen en na voltooiing naar de lokale markt gaan of zelfs kopen om te verhuren.de hoofdstad Riga of in de havensteden aan de kust.

Polen– Nadat het in 2004 tot de Europese Unie is toegetreden, heeft Polen daardoor massale hulp en investeringen ontvangenwaardoor de infrastructuur van het land ongelooflijk is verbeterd en heeft geleid tot een sterke periode van economische groei.

Veel Europese en internationale bedrijven hebben vestigingen in Warschau en Krakau en alleen al in deze steden is de vraag naar accommodatieis echt enorm gestegen.Vastgoedbeleggers richten zich op Polen omdat het een vastgoedmarkt met een laag risico en een hoog potentieel biedt.Bovendien is het beleggersvertrouwen in Polen groot, omdat de Poolse regering al heeft bewezen dat ze vastbesloten is om de goede economische groeipercentages die hun land momenteel kent, te behouden.

Roemenië– Omdat Roemenië nog moet toetreden tot de EU en al zijn overheids-, fiscale en grondwettelijke beleid moet afstemmen op dat van Europa, is het voor een buitenlandse investeerder nogal een lastig land om binnen te komen.Het biedt een vastgoedinvesteerder echter zulke opwindende kansen – waar ter wereld kun je van alles en nog wat kopen, van een kasteel tot een fabriek, voor zulke belachelijk lage prijzen.

Degenen met een sterke positieHonger naar papierwerk en administratieve rompslomp zullen hun fortuin verdienen aan de Roemeense onroerendgoedmarkt, maar voor de rest van ons is het een economie om goed op te letten.Naarmate het land langzaam op weg is naar EU-lidmaatschap, wordt het gemakkelijker en aantrekkelijker voor vastgoedbeleggers om zich op te richten.

Turkije– Turkije ligt op schema voor toetreding tot de EU naovereengekomen dat het in 2005 toetredingsonderhandelingen zou beginnen. Sindsdien heeft de Turkse economie de status van ‘markteconomie’ gekregen, heeft het land miljarden dollars aan fondsen uit het Midden-Oosten in zijn vastgoedsector ontvangen en is de belangstelling van investeerders voor de Turkse vastgoedmarkt wereldwijd explosief gestegen.

De meeste mogelijkheden zijn ofwel in Istanbul of langs de zuidelijke kust van Turkije, waar jaarlijks honderdduizenden toeristen naartoe trekken.De prijzen voor onroerend goed in Turkije zijn momenteel ongelooflijk laag, dus met alle positieve gegevens en nieuws die de laatste tijd uit Turkije komen, is er maar één kant op waar de prijzen naartoe gaan – en dat is omhoog!

Er zijner zijn zoveel kansen beschikbaar voor een investeerder in Europa dat degenen die serieus willen profiteren van onroerend goed het continent goed in overweging moeten nemen!

Je bent misschien geïnteresseerd in