1. Homepage
  2. Nieuws

Top tien tips voor het schrijven van uw beste persbericht ooit

Top tien tips voor het schrijven van uw beste persbericht ooit
0

Top tien tips voor het schrijven van uw beste persbericht ooit

Houd deze paar cruciale details in gedachten bij het schrijven en indienen van uw persbericht om uw kansen op berichtgeving te vergroten:

1.Als je het nieuws niet bent: word het nieuws.Het maakt niet uit waar je vrijlating over gaat, je moet een manier vinden om je aan te sluiten bij het nieuws.Maak gebruik van actuele trends en statistieken.

2.Zorg ervoor dat uw kop pakkend is en de lezer aanspoort om door te gaan.Onderzoek je krant om te zien wat werkt om je te helpen er een te schrijven.

3.Gebruik “Wie, wat, waar, wanneer, waarom, hoe”, maar niet in die volgorde.Uw eerste alinea moet het probleem vermelden dat uw product/dienst/boek probeert op te lossen.Dit is het “waarom”.

4.Uw volgende alinea’s moeten de “wat” en “wie” bevatten die het probleem oplossen.Uw laatste alinea is “wanneer en “waar”.

5. Houd het kort en krachtig. Beknopte contactgegevens moeten bovenaan en onderaan de release worden opgenomen. Geef een link naar uw website op.

6. “Advertiseer” niet – dit is het nieuws. Houd het op feiten gebaseerd.

7. Gebruik korte citaten die een emotie oproepen over het product/de dienst/het boek.

8. Typ ### aan het einde van uw release om aan te geven dat er geen pagina’s meer zijn. Een release van meer dan één pagina wordt niet aanbevolen.

9. Voeg een korte geschiedenis toegedeelte onderaan uw bericht met details over uw bedrijf of uw biografie.

10. Het belangrijkste is: doe onderzoek en stuur het naar de juiste redacteur op de manier die zij het liefst ontvangen. Ga er niet zomaar van uitdie fax is in orde. Als je het niet zeker weet, pak dan de telefoon en zoek het uit.

Je bent misschien geïnteresseerd in