1. Hoofdpagina
  2. Cyberbeveiliging

Reis- en tourtip voor de eerste keer dat u China bezoekt

Reis- en tourtip voor de eerste keer dat u China bezoekt
0

Tip voor reizen en rondreizen voor de eerste keer dat u China bezoekt

China is een groot land met een oppervlakte van 9.596.960 vierkante kilometer.China stond vanaf 1980 slechts gedeeltelijk open voor de wereld en is al tientallen jaren een communistisch land.Hoewel er veel vooruitgang is geboekt in de reisindustrie en de infrastructuur van China, zijn er nog gebieden die moeten worden verbeterd voordat het niveau kan worden bereikt dat de meeste toeristen nodig hebben.

Het leuke blijft echter dat het zo is.anders dan de rest van de wereld.China zal het gastland zijn voor de Olympische Spelen in het jaar 2008. Reisfaciliteiten en infrastructuur zullen snel verbeteren naarmate het jaar 2008 nadert.

China is rijk aan cultuur en geschiedenis.Bezoek de Grote Muur van China in Beijing, drink Chinese thee in Xiamen, dans met etnische stammen in Yunnan, bekijk 19e-eeuwse Europese gebouwen in Qingdao – er is zo veel te doen en te zien in China!

Hieronderzijn enkele reistips om uw reis in China gemakkelijker te maken:

Inreisvisum

China heeft voor de meeste landen een inreisvisum nodig.Meld u aan bij het Chinese consulaat of via uw reisbureau voordat u naar China reist.

Klimaat

Extreem divers;tropisch in het zuiden tot subarctisch in het noorden.Wees voorbereid met de juiste seizoenskleding.

Deviezen

De munteenheid staat bekend als Renmembi (RMB) of Yuan.Koop wat Chinese Yuan in uw eigen land voordat u op reis gaat.Wanneer u in China bent, kunt u bij de banken of in het hotel vreemde valuta omwisselen voor lokale valuta.Banken hebben de neiging iets betere tarieven te geven dan hotels.Houd er rekening mee dat sommige banken tussen 12.00 en 14.00 uur sluiten voor een siësta.

Betalingsfaciliteiten

De meeste betere hotels en winkelcentra accepteren creditcards of reischeques.Kleinere hotels en winkels accepteren alleen contant geld.Eenmaal buiten de grotere steden zijn creditcards en ATM-kaarten bijna onmogelijk te gebruiken.Contant geld is nog steeds koning in het Chinese bedrijfsleven.

Vervalste bankbiljetten komen veel voor in China.Controleer zorgvuldig voordat u wisselgeld accepteert, vooral als het voornamelijk uit 100 RMB-biljetten bestaat.Je voelt een textuurverschil als het gaat om valse bankbiljetten.

Verstaan ​​van het Engels

De meeste ambtenaren, douanebeambten, politie, hotelpersoneel en mannen op straat spreken geen Engels of op zijn besteen beetje Engels.

Op de meeste uithangborden en mededelingen staat zowel Engels als Chinees.Houd er echter rekening mee dat sommige vertalingen zo berucht kunnen zijn dat men nauwelijks kan begrijpen wat de oorspronkelijke Chinese bedoeling was.

Verwacht niet dat hotels of winkels Engels verstaan.Alleen de hele grote hotels hebben personeel dat Engels verstaat.

De meeste jonge mensen kunnen een basiskennis Engels begrijpen als je langzaam spreekt.

Sociale zekerheid

China is over het algemeen een veilig landland.Houd uw portemonnee echter goed bij de hand, vooral in drukke, populaire toeristische trekpleisters in toeristische steden zoals Beijing en Xian.

Deze toeristensteden hebben ook veel sjacheraars op straat die toeristen aanprijzen, van het wisselen van valuta tot sieraden envrouwelijke gezelschappen.Koste wat het kost vermijden!

Binnenlandse reizen

Bus, trein, veerboten en binnenlandse vluchten zijn vrij goed ontwikkeld.Vermijd de drukte op de stations en boek uw tickets via de excursiebalie van het hotel of de dichtstbijzijnde reisagent.De prijzen zijn waarschijnlijk concurrerend en de tickets worden op uw hotelkamer bezorgd.Nogmaals, vermijd sjacheraars die je op straat benaderen.

Lokale bussen zijn goedkoop (US$ 0,10 of YS$ 0,20) en misschien wil je het eens proberen.Taxi’s zijn handig en zijn altijd beschikbaar.De starttarieven verschillen per stad en kunnen zo goedkoop zijn als $ 0,70 in Weihai en $ 1,50 in Shenzhen.

Vermijd reizen in China tijdens het hoogseizoen of boek tickets ruim van tevoren.

Lokale hotels

Er is een goede keuze aan hotels in China, variërend van één ster tot de meest luxueuze zes sterren.Meestal zijn de kamers veilig en schoon en naar mijn mening betekent goedkoop niet slecht.

Er zijn veel websites die Chinese hotelkamers op internet verkopen.U kunt ook de reisbalies bekijken die beschikbaar zijn in de meeste trein-, busstations en luchthavens.

Reserveer vooruit als u in het hoogseizoen reist.

Toeristisch hoogseizoen

Chinees nieuwjaar: datum varieert, maar over het algemeen eind januari of begin februari.

Mei: eerste twee weken van mei

China National Day: midden twee weken van oktober

Vermijd reizen in deze periode.Boek kamers en reismodi veel vroeg als u moet reizen.Geloof me, de drukte in deze periode zal eng zijn.Wat verwacht je als het hele Chinese land van 8 miljard mensen ook op vakantie is!

Chinees eten

Lokaal eten is absoluut fantastisch.Probeer zoveel Chinees eten als uw portemonnee of maag zich kan veroorloven.Restaurants zijn overal beschikbaar en open tot in de late uurtjes.De meeste restaurants hebben een menukaart met foto’s van de verschillende gerechten.Beter nog, wijs gewoon naar het eten dat je tafel naast de deur heeft, vooral als het er heerlijk uitziet!

Vermijd echter kraampjes aan de straatkant en drink rechtstreeks uit de kraan als je een gevoelige maag hebt.

Telecommunicatie

De dekking van mobiele telefoons in China is op de meeste locaties goed.Wereldwijd autoroamen binnen China is geen probleem.

Internet

Er zijn overal in China cybercafés, vooral in toeristische gebieden.De meeste worden bezocht door jonge mensen die online games spelen, maar je kunt nog steeds je Hotmail, Yahoo of Gmail checken.Toegang kan wat traag zijn voor internationale websites.

U moet uw paspoort laten zien, aangezien China strenge regels heeft voor internetcybercafés.

Toiletvoorzieningen

Een van deslechtste ervaring die velen met China hebben, zijn de afschuwelijke sanitaire voorzieningen.Er is veel verbeterd, maar het kan nog steeds een goed idee zijn om bij elke gelegenheid in een hotel, restaurant of warenhuis je maag of blaas te legen.Openbare toiletten en toiletten in kleine winkeltjes kunnen gevaarlijk zijn voor je neus!

* Handige reistips voor China *

Probeer bij elke gelegenheid een Engelssprekende gids te krijgen.China heeft een rijke en prachtige geschiedenis en cultuur en zonder gids kan op de een of andere manier de smaak en het belang van de meeste toursites verloren gaan.

*Stiekem tip: hang rond bij een groep met een Engelssprekende gids als jekan er geen betalen!

Vraag altijd om een ​​ontvangstbewijs van een taxichauffeur, zodat u een klacht kunt indienen als u bent opgelicht of voor opsporingsdoeleinden als u uw camera achterlaat in de taxi.

Probeer de naamkaart te pakken voor elk hotel waar u verblijft, want op deze kaarten staat een Chinees adres en de kaart van uw hotellocatie.Dit is handig als u hulp nodig heeft om de weg terug te vinden, aangezien de Engelse versie of uitspraak van een hotel of straatnaam nogal kan verschillen van de Chinese versie.

Kijk na een vermoeiende dag naar Chineesvoetreflexologie of Chinese TuiNa (Chinese massage).Heerlijk voor het lichaam na een zware dag en erg goedkoop om op te starten.Pas gewoon op voor uithangborden waarop twee voeten te zien zijn!Ze zijn overal.

Maak vrienden met de Chinezen wanneer je maar kunt.Ze ontmoeten graag buitenlanders en zullen goede gidsen zijn.Koop gewoon een klein cadeautje als kleine blijk van waardering.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter