1. Homepage
  2. Cyberbeveiliging

Reis- en rondreistips voor China

Reis- en rondreistips voor China
0

Reis- en tourtips voor China

China is een groot land met een oppervlakte van 9.596.960 vierkante kilometer.China stond vanaf 1980 slechts gedeeltelijk open voor de wereld en is al tientallen jaren een communistisch land.Hoewel er veel vooruitgang is geboekt in de reisindustrie en de infrastructuur van China, blijven er gebieden die verbeterd moeten worden voordat het niveau bereikt kan worden dat de meeste toeristen nodig hebben.

Veel vanhet leuke blijft dat het anders is dan de rest van de wereld.China zal het gastland zijn voor de Olympische Spelen in het jaar 2008. Reisfaciliteiten en infrastructuur zullen snel verbeteren naarmate het jaar 2008 nadert.

Hieronder vindt u enkele reistips voor uw reis in Chinaminder moeilijk:

China is rijk aan cultuur en geschiedenis.Bezoek de Grote Muur van China in Beijing, drink Chinese thee in Xiamen, dans met etnische stammen in Yunnan, bekijk 19e-eeuwse Europese gebouwen in Qingdao – er is zoveel te doen en te zien in China!

Inreisvisum

China heeft voor de meeste landen een inreisvisum nodig.Meld u aan bij het Chinese consulaat of via uw reisbureau voordat u naar China reist.

Klimaat

zeer divers;tropisch in het zuiden tot subarctisch in het noorden.Wees voorbereid met de juiste seizoenskleding.

Deviezen

De geldeenheid staat bekend als Renmembi (RMB) of Yuan.Koop wat Chinese Yuan in uw eigen land voordat u op reis gaat.Wanneer u in China bent, wisselt u buitenlands geld in voor lokaal geld bij de banken of in het hotel.Banken hebben de neiging iets betere tarieven te geven dan hotels.Houd er rekening mee dat sommige banken sluiten voor een siësta tussen 12.00 en 14.00 uur.

Betalingsfaciliteiten

De meeste betere hotels en winkelcentra vragen CreditcardKaart of reischeques.Kleinere hotels en winkels nemen alleen geld aan.twee keer buiten de grotere steden zijn creditcards en ATM-kaarten meestal niet te gebruiken.geld is nog steeds koning in het Chinese bedrijfsleven.

Verstaan ​​van het Engels

Vervalste bankbiljetten komen veel voor in China.Controleer zorgvuldig voordat u wijziging accepteert, vooral als deze voornamelijk uit 100 RMB-biljetten bestaat.U kunt een textuurverschil voelen als het gaat om valse bankbiljetten.

De meeste uithangborden en mededelingen zijn over zowel Engels als Chinees.Houd er echter rekening mee dat sommige vertalingen zo berucht kunnen zijn dat men kan begrijpen wat het oorspronkelijke Chinese doel was.

De meeste ambtenaren, douanebeambten, politie, hotelpersoneel en mannen in destraat spreekt geen Engels of op zijn best een beetje Engels.

De meeste jonge mensen kunnen een basiskennis Engels begrijpen als je langzaam spreekt.

Doenverwacht niet dat hotels of winkels Engels begrijpen.Alleen de grote hotels hebben personeel dat Engels verstaat.

Sociale zekerheid

China is over het algemeen een veilig land.Houd uw portemonnee echter goed bij de hand, vooral op drukke, populaire toeristenplaatsen in toeristische steden zoals Beijing en Xian.

Deze toeristensteden hebben ook veel sjacheraars op straat die toeristen aanprijzenvan geld wisselen tot sieraden tot vrouwelijk gezelschap.Koste wat het kost vermijden!

Binnenlandse reizen

Bus, trein, veerboten en binnenlandse vluchten zijn goed ontwikkeld.Vermijd de drukte op de stations en boek uw tickets via de excursiebalie van het hotel of de dichtstbijzijnde reisagent.Prijzen zijn waarschijnlijk concurrerend en tickets worden op uw hotelkamer bezorgd.Nogmaals, vermijd sjacheraars die je op straat benaderen.

Lokale bussen zijn goedkoop (US $ 0,10 of YS $ 0,20) en misschien wil je het eens proberen.Taxi’s zijn handig en zijn altijd beschikbaar.De starttarieven verschillen per stad en kunnen zo goedkoop zijn als $ 0,70 in Weihai en $ 1,50 in Shenzhen.

Vermijd reizen in China tijdens het hoogseizoen of boek tickets ruim van tevoren.

Lokale hotels

er zijn veel websites die Chinese hotelkamers op internet verkopen.U kunt ook de reisbalies bekijken die beschikbaar zijn in de meeste trein-, busstations en luchthavens.

er is een mooie keuze aan hotels in China, variërend van één ster tot de meesteluxe 6 sterren.Meestal zijn de kamers veilig en netjes en naar mijn mening betekent goedkoop niet slecht.

Reserveer vooruit als u in het hoogseizoen reist.

Touristisch hoogseizoen

Meidag: eerste week van mei

Chinees oud jaar: datum varieert, maar over het algemeen eind januari ofbegin februari.

Vermijd reizen tijdens deze periode.Boek kamers en reismodi veel vroeg als u wilt reizen.Geloof me, de drukte in deze periode zal eng zijn.Wat verwacht je als het hele Chinese land van 8 miljard mensen ook op vakantie is!

China National Day: Midden een week van oktober

Lokaal eten is absoluut fantastisch.Probeer zoveel Chinees eten als uw portemonnee of maag zich kan veroorloven.Restaurants zijn overal beschikbaar en open tot in de late uurtjes.De meeste restaurants hebben een menukaart met foto’s van de verschillende gerechten.Beter nog, wijs in feite naar het eten dat op je bureau naast de deur staat, vooral als het er heerlijk uitziet!

Chinees eten

Telecommunicatie

Vermijd echter kraampjes aan de straatkant en drink rechtstreeks uit de kraan als je een gevoelige maag hebt.

web

Dekking voor mobiele telefoons in China is op de meeste locaties goed.Wereldwijde automatische roaming binnen China is geen probleem.

U zult uw paspoort willen laten zien, aangezien China strenge regels heeft voor web-cybercafés.

Er zijn overal in China cybercafés, vooral in toeristische gebieden.De meeste worden bezocht door jonge mensen die online games spelen, maar je kunt nog steeds je Hotmail, Yahoo of Gmail checken.Toegang kan wat traag zijn voor internationale websites.

Drie van de slechtste ervaringen die velen met China hebben, zijn de erbarmelijke toiletvoorzieningen.Er is veel verbeterd, maar het kan nog steeds een leuk idee zijn om bij elke gelegenheid je maag of blaas te legen in een hotel, restaurant of warenhuis.Openbare toiletten en toiletten in kleine winkels kunnen gevaarlijk zijn voor je neus!

Toiletvoorzieningen

* Handige reistips voor China *

Probeer bij elke gelegenheid een Engelssprekende gids te krijgen.China heeft een rijke en prachtige geschiedenis en cultuur en zonder gids kan op de een of andere manier de smaak en het belang van de meeste toursites verloren gaan.

*Stiekeme tip: hang rond bij een groep dieeen Engelssprekende gids als je er geen twee kunt betalen!

Vraag altijd om een ​​ontvangstbewijs van een taxichauffeur, zodat je een klacht kunt indienen als je bent opgelicht of voor opsporingsdoeleinden als jelaat je camera achter in de taxi.

Ga na een vermoeiende dag naar Chinese voetreflexologie of Chinese TuiNa (Chinese massage).Geweldig voor het lichaam na een zware dag en goedkoop om op te starten.let in feite op uithangborden die één voet laten zien!we zijn overal.

Probeer het naamkaartje te pakken van elk hotel waar u verblijft, want op deze kaartjes staat een Chinees adres en de plattegrond van uw hotellocatie.Dit is handig als u hulp wilt zoeken om de weg terug te vinden, aangezien de Engelse versie of uitspraak van een hotel of straatnaam kan verschillen van de Chinese versie.

Sluit vriendschap metde Chinezen wanneer je maar kunt.we ontmoeten graag buitenlanders en zullen leuke gidsen zijn.koop een klein cadeautje als blijk van waardering.

Je bent misschien geïnteresseerd in