1. Homepage
  2. Wetenschap

Ontdek de Web Profitability Equation™ om de prestaties van uw website te verbeteren

Ontdek de Web Profitability Equation™ om de prestaties van uw website te verbeteren
0

Ontdekken van de Web Profitability Equation™ om de prestaties van uw website te verbeteren

Prestatieverbetering staat op de agenda van elke websitemarketeer, maar hoe bereikt u dit?Of het nu gaat om prestaties met betrekking tot het opbouwen van uw merk, het genereren van meer verkopen of leads of het verhogen van het aantal abonnementen, websitemarketeers eisen meer rendement uit hun bedrijfsinitiatieven.

Vandaag de dag zijn er meer dan ooit belanghebbenden, variërend van Wall Street tot raden van bestuur totparticuliere investeerders eisen een hoger en sneller rendement op hun investeringen.De vraag is echter hoe?

De ‘Web Profitability Equation’ biedt de structuur om het ‘hoe’ voor uw website te beantwoorden.De webwinstgevendheidsvergelijking wordt eenvoudig berekend als:

Advertentieverkeer (kwaliteit) x website (conversieratio) = winstgevendheid

Alle online marketingstrategieën volgen deze vergelijking.Helaas besteden de meeste marketeers hun tijd aan de linkerkant van de vergelijking en volgen ze strategieën om steeds meer advertentieverkeer naar hun websites te genereren.

Deze aanpak levert zeker resultaten op, net zoals een bedrijf dat meer sluitverkoop zorgt voor meer omzet.Echter, net als bij een bedrijf, is meer omzet niet gelijk aan meer winst als de operationele kosten alle verkoopopbrengsten opslokken.Op dezelfde manier kan meer advertentieverkeer naar uw website leiden tot extra verkopen, maar als uw website het verkeer niet ‘converteert’, verlaat een groter aantal bezoekers uw website als operationele kosten.

In zijn nationale bestseller:”Why We Buy – The Science of Shopping”, auteur Paco Underhill wijst op de essentie van de Web Profitability Equation terwijl hij zijn bevindingen bespreekt in een traditionele winkelomgeving.Hij stelt:

Marketing, reclame, promotie en locatie kunnen kopers binnenhalen, maar het is de taak van de merchandise, de werknemers en de winkel zelf om ze om te zetten in kopers.

Uw website of website.op maat ontwikkelde “bestemmingspagina’s” zijn een essentieel strategisch element voor het succes van uw website.Het is net zo belangrijk als het soort reclame dat u maakt en verdient evenveel aandacht en inzet.Het vermogen van uw website om bezoekers om te zetten in prospects en klanten (een proces dat ‘conversie’ wordt genoemd) stelt u in staat resultaten te behalen.Zoals Paco Underhill verder uitlegt:

De conversieratio meet wat u verdient met wat u heeft. Het laat zien hoe goed (of hoe slecht) de hele onderneming functioneert waar het er het meest toe doet: in de winkel.

Door uw aandacht te richten op het converteren van grotere aantallen bezoekers, wordt uw website ‘operationeel efficiënter’.En net als bij een traditioneel bedrijf zorgt een winst van $ 1 in de verkoop slechts voor een procentuele stijging van uw nettowinst, terwijl een winst van $ 1 in operationele efficiëntie een volledige winst van $ 1 oplevert.

Echter, zoals deWeb Profitability Equation laat zien dat er een balans moet zijn tussen kwalitatief hoogstaand advertentieverkeer en websiteconversie.Te veel aandacht vooral reclame belemmert de ander.Idealiter bereik je de hoogste niveaus van winstgevendheid door beide kanten van de vergelijking te optimaliseren.

Laat me dit met voorbeelden verder demonstreren.Laten we aannemen dat u $ 5.000 te besteden heeft aan advertenties.In voorbeeld A concentreert u zich op uw advertentiestrategieën en verlaagt u uw kosten tot $ 0,50 per bezoeker door slim beheer van uw betaalde zoekcampagnes.In voorbeeld B. geeft u hetzelfde bedrag uit aan advertenties, maar let u alleen op het verhogen van de conversieratio van uw website.Het behaalt solide financiële resultaten, maar kost meer dan voorbeeld C. waarin u zich richt op slim betaald zoekbeheer EN het verhogen van de conversieratio van uw website.

Welke zou u kiezen?

VOORBEELD A.VOORBEELD B. VOORBEELD C.

Focus op advertenties

Focus op conversie

Focus op beide kanten

Advertentiekosten $ 5.000,00 $ 5.000,00 $ 5.000,00

Kosten per bezoeker $ 0,50 $ 1,00 $ 0,50

Aantal bezoekers 10.000 5.000 10.000

Website Conversie 0,5% 3,0% 3,0%

nummer}Gemiddelde verkoopprijs $ 50 $ 50 $ 50

Opbrengst $ 2.500,00 $ 7.500,00 $ 15.000

Winst – $ 2.500,00 $ 2.500,00 $ 10.000,00

Kosten per verkoop $ 100,00 $ 33 .34 $ 16,67

De combinatie van kwaliteitverkeer en websiteconversie staan ​​gelijk aan hogere winsten.Dit is een basisconcept maar heeft een krachtige strategische waarde.Betaald zoeken met Yahoo!Search Marketing of Google Adwords biedt superieure voordelen voor marketeers.De meeste marketeers richten zich echter op het verhogen van hun klikfrequenties en het uitbreiden van hun zoekwoordenlijsten, in plaats van het opnieuw ontwerpen van hun websites (of het gebruik van bestemmingspagina’s) om meer betaalde zoekbezoekers te converteren.

Door uw inspanningen in balans te brengen, kunt u meer bereiken.ook concurreren op een concurrerende zoekmarkt en duurdere mediaplaatsingen veroorloven.De Web Profitability Equation laat zien dat door de kwaliteit van uw advertentieverkeer te verhogen en de conversieratio van het aanbod van uw website te verhogen, u meer omzet zult genereren tegen lagere kosten.Waarom?Omdat u de verspilling uit uw online verkoopproces wringt – bezoekers die niet relevant zijn voor uw aanbod.

De essentie van de Web Profitability Equation is een continu proces om uw klant grondig te begrijpen.Zoals Paco Underhill stelt:

“Waar kopers naartoe gaan, wat ze zien en hoe ze reageren, bepalen de aard van hun winkelervaring.En al deze psychologische en anatomische factoren spelen tegelijkertijd een rol en vormen een complexe gedragsmatrix die de winkelomgeving moet begrijpen om zich met succes aan te passen aan het dier dat winkelt.”

Door uw perfecte klant aan te trekken.door de juiste advertenties en uw aanbod vanuit de juiste hoek op uw website aan te bieden, vergroot u uw winstgevendheid.Hoe beter u uw klant begrijpt, hoe groter uw zakelijk succes.Zoals ‘Why We Buy – The Science of Shopping’ concludeert:

De overkoepelende les die we hebben geleerd van de wetenschap van winkelen is deze: geschiktheid en winstgevendheid zijn volledig en onlosmakelijk met elkaar verbonden.Zorg voor het eerste, in al zijn gedaanten, en het laatste is verzekerd.Bouw en exploiteer een winkelomgeving die past bij de zeer specifieke behoeften van klanten en u hebt een succesvolle winkel gecreëerd.

Behandel beide kanten van de webwinstgevendheidsvergelijking om aan de eisen van uw klanten te voldoen.Zo bent u verzekerd van een sterke winst en de duurzaamheid van uw internetbedrijf.

Paco Underhill, Why We Buy: The Science of Shopping, (Simon & Schuster, 1999): 36, 44.

Je bent misschien geïnteresseerd in