1. Hoofdpagina
  2. Wetenschap

Universiteit van Kopenhagen

Universiteit van Kopenhagen
0

Universiteit van Kopenhagen

Heeft iedereen recht op onderwijs, of zijn sommige mensen zo bevoorrecht dat te krijgen?

Denemarken is trots op zijn kennismaatschappij.Vanwege het feit dat de meerderheid van de bevolking een hoog kennisniveau heeft, genereert de beroepsbevolking van het land een zeer aantrekkelijk ondernemingsklimaat.Het werkloosheidspercentage en de inflatie in het land zijn laag.Het handhaaft zijn positie in de kenniseconomie van de wereld.

De Universiteit van Kopenhagen, opgericht in 1479, is de eerste en de grootste universiteit en onderzoeksinstelling in Denemarken.Het bestaat uit bijna 33.000 studenten en meer dan 6.000 medewerkers.De campussen van de Universiteit van Kopenhagen liggen verspreid in en rond de stad.Het staat geregistreerd als de op een na oudste universiteit van Scandinavië en verslaat ook twee andere universiteiten in Denemarken voor de titel ‘meest prestigieuze universiteit’, de andere twee zijn de Technische Universiteit van Denemarken en de Universiteit van Aarhus.

Toen de Universiteit van Kopenhagen werd opgericht, was dit het centrum van de theologische studie van de rooms-katholieke religie.Maar toen bood het al andere studies aan, zoals medicijnen, filosofie en rechten.In 1537, toen Maarten Luther reorganiseerde, werd de universiteit omgevormd tot een luthers seminarie.Vanaf dat moment hebben er veel herstructureringen en veranderingen plaatsgevonden, die allemaal hebben bijgedragen aan wat de universiteit nu is.

Momenteel herbergt de Universiteit van Kopenhagen zes faculteiten, namelijk: Faculteit der LetterenRechten, Faculteit Godgeleerdheid, Faculteit Wetenschappen, Faculteit Sociale Wetenschappen, Faculteit Geesteswetenschappen en Faculteit Gezondheidswetenschappen.

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Kopenhagen bestaat uit vier afdelingen.Elk heeft tot doel zijn studenten voor te bereiden op zowel de bachelor in de rechten als de graad in professioneel recht.

Van de zes faculteiten van de Universiteit van Kopenhagen is de Faculteit Godgeleerdheid demeest nominale.Het bestaat uit drie afdelingen, plus het Centrum voor Afrikaanse Studies.

De faculteit Wetenschappen van de Universiteit van Kopenhagen bestaat uit natuurwetenschappen en wiskundige wetenschappen en is gegroepeerd volgens 11 instituten diewaaronder het Natuurhistorisch Museum van Denemarken.

De Faculteit Sociale Wetenschappen van de universiteit heeft vijf afdelingen waarvan de lessen zijn gebaseerd op verschillende gebieden, namelijk: politiek, internationale politiek, economie, sociologie, antropologie, Politicologie, Psychologie en Management.

De faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Kopenhagen, de grootste faculteit op basis van het aantal studenten, omvat 22 afdelingen en andere disciplinaire centra die verschillende vakken behandelen.

De faculteit Gezondheidswetenschappen heeft tien afdelingen, elk gericht op de theoretische delen van onderwijs en onderzoek.

De Universiteit van Kopenhagen maakt deel uitvan het collegegeld van het land-less onderwijssysteem.Dit laat de wereld openhartig zien dat onderwijs inderdaad een recht is.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter