1. Homepage
  2. Geschiedenis

Creditcards gebruiken om uw kredietscore op te bouwen

Creditcards gebruiken om uw kredietscore op te bouwen
0

Creditcards gebruiken om uw kredietscore op te bouwen

Zelfs als u probleemloos huur, nutsvoorzieningen en telefoonrekeningen betaalt, kunt u nog steeds een simpelelening als u geen gevestigde kredietgeschiedenis heeft.De sleutel is om uw kredietgeschiedenis vast te stellen voordat u die auto of hypotheeklening daadwerkelijk nodig heeft.Een eenvoudige manier om kredietgeschiedenis op te bouwen, voordat u die lening afsluit, is via creditcards.

Een creditcard is veel eenvoudiger te verkrijgen dan een lening, en het is eengoede manier om kredietverstrekkers te laten zien dat u een verantwoordelijke consument kunt zijn.Iedereen kan een kredietgeschiedenis opbouwen, maar het belangrijkste is om een ​​goede kredietgeschiedenis op te bouwen.Een paar eenvoudige tips helpen ervoor te zorgen dat u vanaf een goede basis begint te bouwen.

Vraag niet elke creditcardaanbieding aan die u ziet

Veel creditcards aanvragenbinnen een korte tijd, zelfs als u de kaart nooit gebruikt, of zelfs niet wordt geaccepteerd voor de kaart, kan uw kredietscore schaden.Het is vaak een goed idee om te beginnen met een bank of kredietvereniging die ook voor uw betaal- of spaarrekeningen zorgt.

Gebruik uw kaart niet maximaal

Hoewel de meeste kaarten die worden aangeboden aan mensen zonder kredietgeschiedenis lage bestedingslimieten hebben, moet u voorkomen dat u dicht bij de maximale kredietlimiet laadt.Uw kredietscore kan worden verlaagd alleen omdat u meer dan 30% van de limiet in rekening brengt.Als u uw creditcard gebruikt voor kleine aankopen, wordt het bovendien gemakkelijker om elke maand af te betalen.

Betaal op tijd

Als u te laat betaalt, verlaagt u uw kredietscore enhoogstwaarschijnlijk extra kosten of vergoedingen met zich meebrengen.Laattijdige betalingen kunnen jarenlang op uw kredietgeschiedenis blijven staan, dus wacht niet met betalen tot de laatste seconde en u loopt het risico dat een klein probleem uitgroeit tot grote kosten.

Wat als u eenmoeilijke tijd om zelfs maar geaccepteerd te worden voor een creditcard?Maak je geen zorgen;er zijn nog steeds manieren om je goede krediet op te bouwen.

Leen het goede krediet van iemand anders

Je kunt je ouders vragen om je naam toe te voegen als geautoriseerde gebruiker van eenvan hun creditcards.U moet ervoor zorgen dat de geldschieter geautoriseerde gebruikers rapporteert die niet getrouwd zijn met de primaire kaarthouder om ervoor te zorgen dat dit bijdraagt ​​aan uw kredietgeschiedenis.Zorg er ook voor dat het een goed krediet is dat u leent.Late betalingen en andere problemen worden ook aan uw kredietgeschiedenis toegevoegd.

Beveiligde creditcards

Sommige kredietverstrekkers staan ​​u toe een aanbetaling te doen in ruil voor een creditcard.De kredietlimiet van deze kaart is meestal het bedrag van de aanbetaling.Hierdoor kan de geldschieter veilig zijn tegen elke wanbetaling, terwijl u kredietgeschiedenis opbouwt.Nadat u uw geschiedenis heeft opgebouwd met een beveiligde kaart, is de kans groter dat u in aanmerking komt voor een niet-beveiligde creditcard.

Creditcards in winkels

Veel winkels hebbencreditcards die alleen in die specifieke winkel kunnen worden gebruikt.Dit type kaart wordt ook gerapporteerd aan de kredietbureaus en is daarom een ​​manier om uw kredietgeschiedenis op te bouwen.Onthoud dat u er niet te veel tegelijk moet kopen, anders kan dit uw kredietscore schaden.

Het verkrijgen van een creditcard is een gemakkelijke stap in de richting van het opbouwen van uw kredietgeschiedenis.Het is voor de meeste mensen een beheersbare optie en u hoeft geen schulden aan te gaan om uw score te verbeteren.Als u in een vroeg stadium een ​​goed kredietverleden opbouwt, beschikt u over het wanneer u het nodig heeft, wat u verdriet en hoogstwaarschijnlijk ook wat rente bespaart.

Je bent misschien geïnteresseerd in