1. Homepage
  2. Geschiedenis

Bezoek Rome – een historische stad

Bezoek Rome – een historische stad
0

Bezoek Rome – een historische stad

Heb je een passie voor geschiedenis?Ben je geïnteresseerd in oude architectuur en tempels?Wenken eeuwenoude en legendarische activiteiten je?Zo ja, dan moet u zeker één keer in uw leven de oude landen van Rome verkennen.

Met een oppervlakte van ongeveer 150 vierkante kilometer en een bevolking van 3,8 miljoen staat Rome nog steeds hoog in de uitgestrektegebied van de wereldgeschiedenis.Telkens wanneer we Rome tegenkomen, raken Etruskische graven, Republikeinse vergaderzalen, keizerlijke tempels, oude christelijke kerken, middeleeuwse klokkentorens, renaissancepaleizen en barokke basilieken de kern van onze geest en betreden we de oppervlakkige wereld van geschiedenis en architectuur.Rome neemt ons mee door de pagina’s van de geschiedenis.

Rome ligt halverwege de Italiaanse westkust, ongeveer 20 kilometer landinwaarts.Rome is een grote stad, hoewel het historische gebied vrij klein is.De meeste historische bezienswaardigheden van Rome bevinden zich binnen een redelijke afstand van het centraal station, Stazione Termini.Alle belangrijke monumenten van Rome bevinden zich ten westen van het treinstation in Rome.Het is echter altijd aan te raden om de plattegrond van Rome te gebruiken zodra u in Rome aankomt.

Bezienswaardigheden

De centrale bezienswaardigheden van Rome zijn de Palatijn en het Forum.Via Del Corso ligt ten noorden van het Forum tot Piazza Del Popolo, vergezeld van de Spaanse Trappen en de Trevifontein in het oosten.Het Vaticaan in Rome ligt ten noordwesten van het Forum, aan de overkant van de rivier de Tiber in Rome.

Rome biedt veel plezier met de arrogantie van het Vaticaan, de onheuglijke herinneringen aan het Colosseum of depure sensatie van teruggaan naar eeuwen geleden tijdloze geschiedenis.

Rome biedt je een breed scala aan opwinding, avontuur en plezier.De spanning en pure ervaring van Rome is zeer onderscheidend en uniek.Rome geeft je de vrijheid om te gedijen op wijn, architectuur, geschiedenis en zonneschijn.

Je bent misschien geïnteresseerd in