1. Homepage
  2. Nieuws

Vox Populi: Populaire podcasts op internet

Vox Populi: Populaire podcasts op internet
0

Vox Populi: populaire podcasts op internet

De overweldigende populariteit van draagbare mp3-spelers heeft geleid tot alle nieuwe innovaties in het gebruik van deze nieuwe technologie.De meest populaire applicatie die onlangs is uitgebracht, zijn podcasts.

Podcasts zijn de automatische distributie van mp3-bestanden via RSS of XML.Bij podcasts downloadt een gebruiker software en installeert deze om zijn favoriete podcasts automatisch van de website van de podcast te ontvangen.Apple iTunes is een voorbeeld van podcastsoftware die podcasts naar uw pc kan sturen.De bestanden die worden gedownload, hebben een mp3-indeling en u kunt ze vervolgens beluisteren op uw pc of beter nog, op uw draagbare mp3-speler, zodat u uw podcastafleveringen overal mee naartoe kunt nemen.

Podcasts zijn net radioprogramma’s met één groot verschil.Iedereen kan zijn eigen podcasts maken en verspreiden.Dat maakt het een echt populistisch initiatief.Podcasters kunnen tekeer gaan over hun favoriete politieke kwestie, praten over hun cd-collecties, plotwendingen in hun favoriete stripboektitels bespreken of mensen zelfs adviseren over het maken van podcasts.De onderwerpen en onderwerpen die in podcasts kunnen worden besproken, worden alleen beperkt door uw verbeeldingskracht.

Net als populaire tv- of radioprogramma’s zijn er al podcasts die als zeer populair kunnen worden beschouwd.Hieronder staan ​​enkele populaire podcasts die je zou moeten proberen:

The Onion Radio News: dit is een dagelijkse podcast met korte nieuwsfragmenten van het 24-uurs radionieuwsnetwerk van The Onion.Voor degenen die The Onion nog steeds niet kennen: het is een online ‘nieuwsnetwerk’ dat een satirische draai geeft aan het laatste nieuws en politieke kwesties.

Voorpagina van de New York Times –Dit is een dagelijkse samenvatting van de belangrijkste krantenkoppen van elke doordeweekse ochtend.

X-Play Daily Videogame Podcast: Dit is weer een dagelijkse podcast die gamers het laatste gamingnieuws, tips, trucs enen previews van aankomende games.

Meditation Station: deze podcast is bedoeld voor mensen die gestrest zijn en een beetje aandacht willen besteden aan hun hectische leven.Regelmatige meditaties kunnen je helpen ontstressen.

This Week in Tech: In deze bekroonde podcast bespreken Leo Laporte en andere bekende tech-grootheden de nieuwste tech-trends.

Science Friday – Making Science Radioactive – deze wekelijkse podcast bespreekt het laatste nieuws en trends op het gebied van wetenschap, technologie, gezondheid en het milieu.

Ebert &Roeper – Populaire filmcritici Ebert & Roeper beoordelen en bespreken de verdiensten (of minpunten) van de nieuwste films die in Hollywood worden vertoond.

Indiefeed: Alternative/Modern Rock – Dit is een geweldige manier omgeweldige nummers krijgen uit het alternatieve/moderne rockgenre.Elke dag bevat de podcast één nummer met informatie over de artiest en waar het album te koop is.Deze podcast herdefinieert hoe muziek aan mensen wordt geleverd.

The Catalyst Podcast – Dit is een community die ernaar streeft de volgende generatie leiders groot te brengen en hen leert over de kerk en cultuur.
is een wekelijks gesprek van een uur met experts en bellers over reizen, cultuur, mensen en het soort verhalen dat je alleen krijgt als je op reis bent.

Je bent misschien geïnteresseerd in