1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

Gewicht: geef ons iets om op te schieten

Gewicht: geef ons iets om op te schieten
0

Gewicht: geef ons iets om op te schieten

We hebben allemaal de nieuwe Dove-commercials gezien met ‘echte’ vrouwen in plaats van de onmogelijke ‘ideale’ modellen dieworden meestal geselecteerd.Hoewel de Dove-meisjes universeel aantrekkelijk en fit zijn, weerspiegelen ze ook verschillende maten en vormen, ontworpen om de gemiddelde Amerikaanse vrouw te vertegenwoordigen.Is dat wat we willen?

Het verheerlijken van onze diversiteit lijkt een positieve ontwikkeling die zou moeten leiden tot meer zelfgenoegzaamheid en meer zelfrespect.Onszelf vergelijken met de getoonde onvolmaakte lichamen zou onze zelfkritiek en ons gevoel van ontoereikendheid moeten verminderen.

Is dat zo?

We zijn eenras van strevers, constant op zoek om onszelf te verbeteren.Zelfverbetering is de grootste marketingniche van de eenentwintigste eeuw, van boeken en lessen tot online informatieproducten, tijdschriften en televisie.De goeroes van onze tijd, van Oprah tot Martha Stewart, tot Dr. Phil, tot Donald Trump, ze verleiden ons allemaal om onszelf, ons uiterlijk, onze relaties, onze financiën, onze omgeving – ons hele leven te verbeteren.We zijn ontevreden over onszelf zoals we zijn, omdat we een glimp hebben opgevangen van wat we kunnen worden.

Om gemotiveerd te blijven in die richting, hebben we een visie van perfectie nodig om naartoe te werken,zelfs als we weten dat we er nooit helemaal zullen komen.

Als het gaat om gewichtsbeheersing, wat houdt ons vastgeklonken aan ons doel?Om er net zo mooi uit te zien als de covermodellen op Cosmopolitan of de dikke figuren in de Dove Ads?

We willen niet worden betutteld door de marketingexperts.We willen er niet subtiel aan worden herinnerd dat we onze lat hoger moeten leggen of iets minder dan uitmuntendheid moeten nastreven.We willen een droom die zweeft, die ons inspireert tot ongelooflijke hoogten.We willen een visie om naartoe te gaan, hoe onwaarschijnlijk het ook is dat we die bestemming zullen bereiken.Dus houd je neerbuigende “Ga je gang en neem hier genoegen mee” weg, alsjeblieft.

Robert Browning suggereerde: “Ah, maar het bereik van een man moet zijn bereik te boven gaan, of wat is een hemel voor?”

Je bent misschien geïnteresseerd in