1. Hoofdpagina
  2. Wetenschap

Wat u moet weten over ACT

Wat u moet weten over ACT
0

Wat u moet weten over ACT

De ACT, een nationaal toelatingsexamen voor een hogeschool, bestaat uit vaktoetsen voor Engels, wiskunde, lezen en wetenschappen plus een optioneleschrijfexamen.

Oorspronkelijk stond “ACT” voor American College Testing.In 1996 werd de officiële naam van de organisatie echter afgekort tot simpelweg “ACT” om beter het brede scala aan programma’s en services weer te geven dat wordt aangeboden buiten de toelatingsexamens voor de universiteit.

Er zijn driegoede redenen om de ACT te nemen:

1.De ACT-tests worden algemeen geaccepteerd voor toelating tot de universiteit.

2.De ACT is geen proeve van bekwaamheid of een IQ-test.In plaats daarvan houden de vragen over de ACT rechtstreeks verband met cursussen Engels, wiskunde en natuurwetenschappen op de middelbare school.

3.Naast de toetsen biedt de ACT kandidaten ook een unieke interesse-inventaris die waardevolle informatie biedt voor carrière- en onderwijsplanning en een studentenprofielsectie met een uitgebreid profiel van het werk op de middelbare school en toekomstplannen.

In de VS wordt de ACT afgenomen op vijf nationale testdata: oktober, december, februari, april en juni.In geselecteerde staten wordt de ACT ook eind september aangeboden.

De ACT-tests zijn opgesteld volgens de Standards for Educational and Psychological Testing, American Educational Research Association, American Psychological Association, &Nationale Raad voor Meten in het Onderwijs (1985);Code van professionele verantwoordelijkheden in educatieve metingen, Nationale Raad voor metingen in het onderwijs (1995);and Code of Fair Testing Practices in Education, Joint Committee on Testing Practices (1988).

Mensen van alle leeftijden en leerjaren komen in aanmerking voor de ACT.Dit geldt ook voor leerlingen van de middelbare of middelbare school en studenten die al zijn afgestudeerd aan de middelbare school.

De test bevat 215 meerkeuzevragen in vier vakgebieden: Engels – 75 vragen;Wiskunde-60 vragen;Lezen-40 vragen;en Science-40 vragen.Plus één schrijfprompt in het optionele schrijfgedeelte.

Er zijn geen beperkingen op het aantal keren dat u de ACT kunt doen, hoewel er wel beperkingen zijn op hoe vaak u dit kunt doen.U kunt bijvoorbeeld slechts eenmaal per nationale of staatstestdatum testen, of als u test via niet-nationale tests, zoals speciale tests, moet u minimaal 60 dagen wachten tussen nieuwe tests.Veel studenten maken de test twee keer, één keer als junior en één keer als senior.

Je moet zeker overwegen om opnieuw te testen als je tijdens de test problemen ondervond, zoals het verkeerd begrijpen van de instructies of het niet begrijpengoed voelen.U kunt ook overwegen om opnieuw te testen als u niet tevreden bent dat uw scores uw vaardigheden nauwkeurig weergeven.

Hertesten kan een goed idee zijn als u een discrepantie ziet tussen uw ACT-scores enuw middelbare schoolcijfers, of als u cursussen of een intensieve beoordeling hebt voltooid in de vakgebieden die in de ACT zijn opgenomen sinds u bent getest.Onderzoek toont aan dat van de studenten die de ACT meer dan eens hebben gedaan, 55% hun samengestelde score op de hertest verhoogde.Als u de test meer dan eens aflegt, bepaalt u welke scores naar hogescholen of beursprogramma’s worden gestuurd.

Meer informatie over de ACT kunt u krijgen van het ACT-bedrijf, de toelatingsbureaus van de universiteit enafdelingen voor begeleiding op middelbare scholen.

Over de auteur

Laat een reactie achter