1. Hoofdpagina
  2. Zelf Verbetering

Wat is er zo simpel dat het bijna onmogelijk is?

Wat is er zo simpel dat het bijna onmogelijk is?
0

Wat is er zo eenvoudig dat het bijna onmogelijk is?

Zelfverbetering op zich is een vrij eenvoudig te begrijpen concept.Je hebt een of meer gebieden in je leven waar je niet blij mee bent, dus je besluit stappen te ondernemen om die gebieden te verbeteren.

Voor sommige mensen is het zo simpel als gewoonelke dag meer tijd voor zichzelf nemen, maar voor de meeste mensen is het iets extremers, zoals langdurig afvallen, financiële vrijheid, succesvolle relaties, enzovoort.

Zo simpel alshet wil zeggen dat je een bepaald gebied van je leven wilt verbeteren, maar als het gaat om het daadwerkelijk doorvoeren van de noodzakelijke veranderingen, wordt het ingewikkelder, vooral als het gaat om zaken als financieel of relatiesucces.

Een doel als afvallen is eenvoudig, althans op papier.Eet goed en oefen.Hoe ‘repareer’ u echter financiële lasten?Hoe breng je je ‘droommaatje’ in je leven?

Het antwoord op het raadsel over de zelfverbeteringstaak die zo eenvoudig is dat het bijna onmogelijk is – welke taak het ook isje wilt het meeste!

Als je een brandend verlangen hebt naar iets in je leven, of het nu gaat om geld, gezondheid, bevredigende relaties of wat dan ook, dan is dat brandende verlangen er omdat jeheb je dat ding nog niet.

Heb je je ooit afgevraagd waarom de dingen die je het liefste in de wereld wilt, de dingen zijn waar je eigenlijk de meeste moeite mee hebt?te pakken krijgen?

Of het nu gaat om de acties die u onderneemt of de acties die u niet onderneemt, er is een ernstige ontkoppeling tussen uw verlangens en wat u daadwerkelijk heeftin je leven.

Het goede nieuws, dat ook het simpele deel van deze vergelijking is, is dat JIJ de ontkoppelde bent.Je bent je eigen grootste vijand als het gaat om het manifesteren van de dingen die je in je leven wilt.

Vanuit jouw standpunt lijkt dat misschien niet zo, omdat je waarschijnlijk heel hard werktmoeilijk om de dingen te krijgen die je wilt.Misschien heb je een baan waarin je uitblinkt om ‘op te klimmen’, misschien stop je alles wat je hebt in je relaties en spaar je misschien elk dubbeltje dat je kunt om financieel vooruit te komen.

Maar als het erop aankomt, hoewel actie ondernemen een essentieel onderdeel is van succes, is het uw mentale gemoedstoestand, niet alleen uw acties, die de basis vormt voor uw succes.

Er zijn talloze geloofssystemen die van invloed kunnen zijn op het al dan niet behalen van je doelen.Of je nu gelooft in de wet van aantrekking, positief denkt, een hoge werkethiek, een sterke moraal of zelfs een hoog niveau van zelfvertrouwen hebt, je succes hangt altijd en alleen van jou af.

Zo word je zelf de oplossing om het ‘onmogelijke’ succes te bereiken dat je tot nu toe in je leven is ontgaan.

Je eigen houdingen het geloofssysteem is wat uw succes – of het gebrek daaraan – aandrijft.De truc van het hele proces is echter dat de meeste mensen denken dat ze mentaal op de goede weg zijn, terwijl ze in werkelijkheid de verkeerde kant op gaan vanwege hun focus.

Mensen die consequent hun gezondheids- en gewichtsverliesdoelen hebben gewild – maar er niet in zijn geslaagd – blijven dezelfde resultaten behalen omdat ze zich richten op iets negatiefs: een slechte gezondheid of overgewicht.

Watje focust op groeien, dus als je nadenkt over het feit dat je overgewicht hebt of een slechte gezondheid hebt, dan blijf je overgewicht hebben en een slechte gezondheid hebben.Om het nog erger te maken, omdat veel van dat proces ‘achter de schermen’ in je onderbewustzijn plaatsvindt, realiseer je je waarschijnlijk niet eens dat je doorgaat met het versterken van de zeer zelfbeperkende overtuigingen die je van succes afhouden.

Datzelfde concept is van toepassing op financieel gewin, succesvolle relaties, carrièregroei en elk ander aspect van uw leven waarvan u denkt dat het verbeterd moet worden.Door je te blijven concentreren op wat je niet wilt, blijf je alleen maar de dingen aantrekken die je niet wilt in je leven.

De oplossing voor dit probleem is:echter heel eenvoudig.Het enige dat u hoeft te doen, is u te concentreren op het tegenovergestelde van wat u niet wilt.Als je denkt aan de dingen die je wilt, denk er dan gewoon aan om ze te hebben, in plaats van ze NIET te hebben.

Denk niet aan afvallen, maar denk aan hoe goed je al bentkijk want je bent op je streefgewicht.Denk altijd in het NU, alsof het al is gebeurd.

Denk niet aan hoe blut je bent, maar denk aan alle dingen waar je geld aan uitgeeft.Ga in gedachten winkelen, en buiten in de echte wereld, maar nogmaals, in het NU.

Denk niet na over hoe eenzaam of overstuur je bent vanwege je relatiestatus.Bedenk eens hoe gelukkig en tevreden je bent met je gezin en je droompartner.En het gebeurt allemaal NU.

Het is cruciaal om te onthouden dat je je moet concentreren op de dingen die je wilt alsof je ze al hebt.Als je denkt dat je succes in de toekomst ligt, dan zal het altijd in de toekomst blijven!

Vereenvoudig het onmogelijke.Begin te denken en te doen alsof je al geslaagd bent, en het zal niet lang meer duren voordat het een act meer is.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter