1. Hoofdpagina
  2. Zelf Verbetering

Wie wil borstvergroting?

Wie wil borstvergroting?
0

Wie wil er een borstvergroting?

Borstvergroting is voor veel vrouwen een persoonlijke keuze.De belangrijkste reden is cosmetisch.Het vergroten van de grootte of vorm van hun borsten is het doel dat ze hopen te bereiken met implantaatchirurgie.Dit staat bekend als primaire augmentatie.

Er is ook revisie-augmentatie.Deze operatie is nodig om de resultaten van een eerdere borstvergrotingsoperatie te corrigeren of te verbeteren.Veel vrouwen ondergaan de operatie meerdere keren en bereiken langzaamaan de gewenste eindresultaten.

Vervanging van borstweefsel dat is verwijderd vanwege kanker, trauma of dat zich niet goed heeft ontwikkeld vanwege een ernstigeborstafwijking, wordt beschouwd als primaire reconstructiechirurgie.Correcties of herzieningen van deze operatie worden revisie-reconstructiechirurgie genoemd.

Patiënten met een borstvergroting zijn meestal jonger, gezonder en hebben een hogere sociaaleconomische status dan de bevolkingsnorm.Deze vrouwen zijn ook vaker getrouwd en hebben kinderen.

Onderzoek heeft een patroon aangetoond bij patiënten die een borstvergroting hebben ondergaan.Dit patroon wordt ook gedeeld door vele andere procedures voor cosmetische chirurgie.Het suggereert dat vrouwen die voor borstimplantatie kiezen iets meer kans hebben op psychotherapie, een lager zelfbeeld hebben en meer geneigd zijn tot depressie, zelfmoordpogingen en psychische aandoeningen dan de algemene bevolking.

Postoperatieve enquêtes over geestelijke gezondheid en levenskwaliteit hebben verbeteringen op een aantal gebieden gemeld.Deze gebieden omvatten gezondheid, uiterlijk, zelfvertrouwen, eigenwaarde, sociaal leven en seksuele functie.De meeste vrouwen geven aan langdurig tevreden te zijn met hun borstimplantaten.Zelfs in gevallen waarbij vanwege complicaties of esthetische redenen aanvullende operaties nodig waren.

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter