1. Homepage
  2. Onderwijs

Waarom hbo-opleiding zo cruciaal is voor succes

Waarom hbo-opleiding zo cruciaal is voor succes
0

Waarom een ​​hbo-opleiding zo cruciaal is voor succes

Op dit moment in mijn leven ben ik een zelfvoorzienend en onafhankelijk persoon die klaar is voor de volgende stap in het leven.Nu ik de middelbare school afrond, zie ik duidelijk mijn toekomstige doelen die ik mogelijk kan halen uit een hbo-opleiding.De ervaring op de middelbare school heeft me geholpen te begrijpen dat onderwijs niet alleen draait om het lezen van leerboeken en het schrijven van onderzoekspapers.Ook al zijn die onderdelen ook enorm belangrijk en zonder hen zou het onderwijs niet aan zijn definitie voldoen, ik begrijp onderwijs als een geleidelijk leerproces dat een veel grotere reikwijdte heeft dan alleen het volgen van colleges en het maken van huiswerkopdrachten.Er zijn nog veel meer dingen die ik nog moet leren.

Ik zie hbo-opleiding als een wereldwijd leerproces waarbij ik nieuwe dingen moet leren die in de toekomst een positieve invloed op mijn persoonlijkheid zullen hebben.Het bestuderen van de verschillende disciplines die door een universiteit worden aangeboden, is belangrijk, maar universiteitservaring mag niet beperkt blijven tot alleen die academische ervaring.Ik beschouw hbo-opleiding als een veel waardevollere ervaring dan de middelbare school, omdat wonen op de campus ver weg van mijn familie een zeer grote invloed op mijn persoonlijkheid zal hebben.Door alleen te wonen, kan ik mijn persoonlijke vaardigheden beoordelen en de sterke en zwakke punten bepalen.Ik beschouw de mogelijkheid om op de campus te verblijven als een cruciaal onderdeel van het hbo-onderwijs, omdat ik de kans krijg om dingen over mezelf te ontdekken die ik nooit had gedacht.Er zullen zeker aangename momenten zijn, maar ook ontberingen, maar het is de enige manier om een ​​persoon op de proef te stellen.Het is veel beter om uw zwakke en sterke punten te kennen in plaats van onwetend te blijven over hun aanwezigheid.Zelfs als een persoon veel zwakke punten heeft, is het een veel betere optie om ze te ontdekken en vervolgens elke specifieke zwakte te bestrijden in plaats van de nadelen en tekortkomingen van iemands persoonlijkheid over het hoofd te zien.

Ik vind universitair onderwijs van buitengewoon belang omdat hetdraagt ​​bij aan het algehele proces van transformatie van een tiener naar een volwassene.Sommige tieners ontgroeien dat stadium nooit omdat ze nooit zijn blootgesteld aan een onafhankelijke, zelfvoorzienende levensstijl.Altijd samenwonen met ouders die om een ​​persoon geven en alle problemen oplossen die zich onderweg voordoen, is niet altijd goed wat betreft hun bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van een kind.Het leven is moeilijk en de beste manier om effectieve strategieën en technieken te leren om met toekomstige problemen en moeilijkheden om te gaan, is ze met een open geest en open ogen onder ogen te zien.Ik pleit niet voor gebrek aan ouderlijke zorg en steun.Die indruk mag je in geen geval krijgen.Integendeel, een kind moet er zeker van kunnen zijn dat de ouders er altijd zijn om te helpen als het een probleem tegenkomt dat te moeilijk is om zelf op te lossen.College-ervaring biedt die omgeving waarin jonge mensen de realiteit van het leven onder ogen kunnen zien en kunnen zien of ze hun persoonlijke problemen zelf kunnen oplossen.Ik ben er zeker van dat een hbo-opleiding me de kans zal geven om een ​​onafhankelijk en zelfvoorzienend persoon te worden die in staat is om met alledaagse situaties om te gaan.Ik vind dat een heel belangrijk onderdeel van het hbo-onderwijs.Ik geloof ook dat een hbo-opleiding me ruimschoots de kans zal geven om de meeste van mijn vaardigheden te verbeteren en mijn innerlijke wereld vorm te geven, in die zin dat ik in staat zal zijn om kritisch te begrijpen wat er in de huidige samenleving gebeurt en om mijn persoonlijke mening te hebben oververschillende problemen.Ik hoop nieuwe mensen te ontmoeten met verschillende culturele en sociale achtergronden die zeker waardevolle ervaringen hebben om te delen en verschillende ideeën om te communiceren.Ik geloof dat het door communicatie met andere mensen is dat mensen nieuwe dingen kunnen leren en originele ideeën kunnen genereren.Dat zijn de dingen die ik verwacht uit het hbo-onderwijs te halen naast de informatie die ik zal leren uit de handboeken en informatieve lezingen van ervaren professoren.

Je bent misschien geïnteresseerd in