1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM JEZELF TE VERBETEREN?

WAAROM IS HET BELANGRIJK OM JEZELF TE VERBETEREN?
0

WAAROM IS HET BELANGRIJK JE ZELF TE VERBETEREN?

Soms, wanneer al onze twijfels, angsten en onzekerheden ons omringen, komen we altijd op het idee om”Ik wou dat ik iemand anders was.”Vaker wel dan niet denken en geloven we dat iemand, of beter gezegd, de meeste mensen, beter zijn dan wij. Terwijl het in werkelijkheid zo is dat de meeste mensen banger zijn dan wij.

Je ziet een heel in het oog springend meisje alleen op een feestje zitten, nonchalant nippend aan een glas Asti Spumanti.Je denkt bij jezelf: “ze ziet er zo perfect kalm en zelfverzekerd uit.”Maar als je door haar transparante geest zou kunnen lezen, zou je een hoop gedachtenwolken zien en zou je misschien versteld staan ​​dat ze denkt “hebben mensen het over waarom ik hier alleen zit?… Waarom vinden jongens me niet?”aantrekkelijk?…Ik hou niet van mijn enkels, ze zien er te mager uit… Ik wou dat ik net zo intelligent was als mijn beste vriend.”

We kijken naar een jonge ondernemer en zeggen: “Wooh…wat kan hij nog meer vragen?”Hij staart naar zichzelf in de spiegel en mompelt tegen zichzelf: “Ik haat mijn grote ogen… Ik vraag me af waarom mijn vrienden niet met me willen praten… Ik hoop dat mama en papa er nog steeds uitkomen.”

Is het niet grappig?We kijken naar andere mensen, zijn jaloers op ze omdat ze er zo waanzinnig perfect uitzien en zouden willen dat we met ze van plaats konden wisselen, terwijl ze naar ons kijken en aan hetzelfde denken.We zijn onzeker over andere mensen die zelf onzeker zijn over ons.We lijden aan een laag zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en verliezen de hoop op zelfverbetering omdat we in stille wanhoop zijn gehuld.

Soms merk je dat je een irritante gewoonte hebt, zoalsje vingernagels afbijten, een vuile mond hebben, en jij – van alle mensen, is de laatste die het weet.

Ik heb een vriend die nooit moe wordt van praten.En in de meeste gesprekken is zij de enige die geïnteresseerd lijkt te zijn in de dingen die ze te zeggen heeft.Dus al onze andere vrienden hebben de neiging om de cirkels te vermijden wanneer ze in de buurt is, en ze merkt niet hoe ernstig ze sociaal gehandicapt is geworden, wat geleidelijk gevolgen heeft voor de mensen in haar omgeving.

Eén sleutelwoord.tot zelfverbetering is LUISTEREN en PRATEN met een vertrouwde vriend.Zoek iemand die je troost vindt in het openen van zelfs de zachtaardigste onderwerpen die je wilt bespreken.Stel vragen als “denk je dat ik ongemanierd ben?”, “Klink ik altijd zo twistziek?”, “Praat ik te hard?”, “Stinkt mijn adem?”, “Verveel ik je wel eens als jesamen?”.Op deze manier zal de andere persoon duidelijk weten dat u geïnteresseerd bent in het proces van zelfverbetering.Luister naar haar voor opmerkingen en kritiek en geef haar geen antwoorden als “Niet overdrijven!Zo ben ik nu eenmaal!”Stel ook je geest en hart open.En in ruil daarvoor kun je je vriendin helpen met opbouwende kritiek waarmee ze ook zichzelf kan verbeteren.

Een van de liedjes van Whitney Houston luidt: ‘Leren van jezelf te houden is de grootste liefdevan allemaal.”Waar genoeg.Om van anderen te houden, moet je ook van jezelf houden.Onthoud dat je niet kunt geven wat je niet hebt.

Voordat je andere mensen vertelt hoe ze zichzelf kunnen verbeteren, moet je ze laten zien dat je zelf een representatie en een product van zelfverbetering bent.Zelfverbetering maakt ons betere mensen, we inspireren andere mensen, en dan zal de rest van de wereld volgen.

Beschouw jezelf niet langer als tweederangs wezens.Vergeet de herhaalde gedachte van “Was ik maar rijker … was ik maar dunner” enzovoort.Het accepteren van je ware zelf is de eerste stap naar zelfverbetering.We moeten ophouden onszelf met anderen te vergelijken om er uiteindelijk achter te komen dat we nog 10 redenen hebben om hen te benijden.

We hebben allemaal onze onzekerheden.Niemand is perfect.We zouden altijd willen dat we betere dingen hadden, betere eigenschappen, betere lichaamsdelen, enz. Maar het leven hoeft niet perfect te zijn voor mensen om gelukkig te zijn met zichzelf. Zelfverbetering en van jezelf houden is geen kwestie van tegen de hele wereld schreeuwen dat je bentperfect en jij bent de beste.Het is de deugd van acceptatie en tevredenheid.Wanneer we onszelf beginnen te verbeteren, beginnen we ons tevreden en gelukkig te voelen.

Je bent misschien geïnteresseerd in