1. Homepage
  2. Nieuws

Waarom nieuwsberichten mislukken

Waarom nieuwsberichten mislukken
0

Waarom nieuwsberichten mislukken

Sorry voor mijn otaku met dit probleem (otaku = meer dan een hobby, iets minder dan een obsessie).

Velen van jullie kennen mij misschien, aangezien ik Imediafax beheer, de internet-naar-mediafaxservice.Ik verstuur meer dan een miljoen persberichten per jaar voor mensen via fax en e-mail.Je denkt waarschijnlijk dat er dag in dag uit persberichten op me afkomen.

Eigenlijk niet.De persberichten die ik schrijf en naar mensen verstuur doen het vrij goed.Mijn klanten zijn redelijk tevreden over mij omdat ze succesvol zijn met hun outreach-inspanningen.

Mijn probleem zijn de conceptnieuwsberichten die mensen naar mij sturen.

De problemen oplossen die ik zie in depersberichten die mensen me sturen duurt een eeuwigheid.Het is ook erg pijnlijk.

Ik heb in de loop der jaren veel mislukte persberichten gezien en ik weet nu wat de belangrijkste problemen zijn en hoe ik ze kan oplossen.

Mijn benarde situatieals publicist besteed ik veel tijd aan het opleiden van mijn klanten om ze de psychologie van het omgaan met de media te laten begrijpen.

Het rubber ontmoet de weg in het persbericht omdat dit enkele vel papierhet belangrijkste knooppunt voor alle communicatie met de media.Het belang van de kopie op een persbericht kan niet genoeg worden benadrukt.Het moet vrij zijn van negatieve kwesties of factoren die de belangstelling en reacties van de media verminderen of elimineren.Eén fatale fout en het is voorbij.

Dus het identificeren van de problemen en het herzien van de persberichten is cruciaal.Ik besteed enorm veel tijd en moeite om te voorkomen dat ik persberichten stuur met nog steeds problemen.

Het probleem is dat wanneer mensen mij persberichten sturen, het vaak heel, heel lang duurt om ze te identificeren ende problemen te communiceren, en dan weer meer tijd om alle woordveranderingen met de klanten uit te leggen en te onderhandelen, en nog meer tijd om het persbericht af te ronden en klaar te hebben en goedgekeurd te hebben voor verzending.

Eerlijk gezegd, het kan zijnheel pijnlijk voor alle betrokkenen.Ik ben behoorlijk brutaal tegen mijn klanten, omdat hun succes het enige is dat telt.Ik trek geen klappen uit.Mijn commentaarproces kan heel wat opgeblazen ego’s van sommige anderszins zeer bekwame mensen kneuzen, op weg naar een probleemloos persbericht dat de kans op succes maximaliseert wanneer het uiteindelijk wordt verzonden.Veel mensen denken dat ze een persbericht kunnen schrijven.Zeer weinigen van hen kunnen het heel goed.

Ze hebben de reactie van de media op voldoende persberichten simpelweg niet gevolgd om de fouten te leren die worden gemaakt wanneer ze persberichten schrijven.Ze hebben nog niet geleerd wat de fouten zijn, dus er valt niet te leren van voortdurende verbetering.

Hier zit echt het bloed, het zweet en de tranen van de copywritingbusiness.Het wordt nog moeilijker wanneer een andere professionele publicist het persbericht voor de klant heeft geschreven.Nu krijgt de cliënt tegengesteld advies van twee professionals.De ene zegt “Make it Hot” en de andere zegt “Cool it”.Wat moet een publicist doen?

Dus mijn beweegredenen om dit artikel te schrijven zijn eigenlijk behoorlijk egoïstisch.Ik wil hier minder tijd aan besteden.Mijn leven zal aanzienlijk verbeteren als mijn klanten me persberichten sturen die minder tijd en energie kosten om te repareren.Heel eenvoudig: voor elk persbericht dat binnenkomt en deze problemen niet heeft, zal ik mezelf vrijmaken om meer tijd te besteden aan dingen die winstgevender zijn voor mijn klanten en voor mij.

De vermelde problemen.hier zijn allemaal geïdentificeerd als redenen voor het mislukken van een persbericht.Dit is gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring in het omgaan met de nasleep: het daadwerkelijke aantal en de kwaliteit van de reacties die worden gegenereerd door de verzending van een persbericht.

Hier volgen de meest voorkomende redenen waarom persberichten mislukken:

1.Je hebt een advertentie geschreven.Het is helemaal geen persbericht.Het verkoopt product.Het biedt geen solide nieuws van echt tastbaar belang, informatie met toegevoegde waarde, educatie of entertainment.

2.Je schreef voor een minderheid, niet voor een meerderheid van de mensen in het publiek.U concurreert simpelweg niet met andere persberichten die duidelijk zijn geschreven voor een grotere demografie van het mediapubliek.

3.Jij staat in het middelpunt van de belangstelling, niet het mediapubliek.U richt zich op uw bedrijf en uw marketing, in plaats van op dingen waarin de redacteur en zijn of haar publiek geïnteresseerd zullen zijn.

4.Je bent vergeten de vijf W’s vooraan te zetten.(WIE, WAT, WAAR, WANNEER en WAAROM HET PUBLIEK GEÏNTERESSEERD ZAL ZIJN).Je hebt de media niet duidelijk en bondig verteld waarom het publiek hierin geïnteresseerd zou zijn.

5.Je bent te langdradig en tekstdicht.Je concentreerde je op details en details, in plaats van op de belangrijkste ideeën, problemen, factoren, feiten en nieuwsinvalshoeken.Je gaat niet in op de echt significante impact die je verhaal heeft op mensen.

6.U plaatst te veel informatie op één pagina – het persbericht van één pagina heeft een lettergrootte die zo klein is dat een redacteur een vergrootglas nodig heeft om het te lezen.

7.U hebt bedrijfslogo’s en andere niet-overtuigende afbeeldingen met een lage toegevoegde waarde toegevoegd die de redacteur afleiden van uw kernboodschap.Vertel een verhaal over echte mensen.Voeg menselijke interesse in het echte leven toe.

10.Je schreef over hoe jouw nieuws aansluit bij de roem en glorie van iemand anders.Vergeet het maar.Ga nooit in de schaduw van een ander staan.Maak je eigen licht.Vertel je eigen verhaal.

11.Uw persbericht reageert op iets dat net is gebeurd.Je bent te laat.Je staat achter de 8-ball.Vergeet het maar.Ga voor het nieuws staan.

12.Je hebt te veel hype, zelfverheerlijkende lof, kernachtige citaten, nutteloze getuigenissen, jargon of gobbledygook toegevoegd.Doe het weg.

13.Mogelijk hebt u ook eerdere berichtgeving in de media geïdentificeerd, wat aangeeft dat het niet langer een nieuw probleem is.Ontdoe je ervan.Laat elk persbericht op eigen benen staan.

14.Je hebt geprobeerd indruk te maken en slim of innovatief te zijn, maar je komt naïef, minder dan deskundig, bevooroordeeld, luchthartig, arrogant of gek over.Even dimmen.Wees eerlijk.

15.Je deed vage en ongefundeerde beweringen, of wilde en schandalige beweringen, of je voegde een verklaring toe die de media gewoon in het verkeerde keelgat schiet.Verwijder ze.

16.Je probeert anders te zijn, gewoon omdat het zo is, maar je komt excentriek over.Vergeet het maar.Creëer geen vals of opgeblazen beeld.Wees jezelf.

17.Je schreef een tirade en rave, een brief aan de redacteur waardig, in plaats van een artikel met probleemoplossende tips, een hoofdverhaal waardig.Bepaal wat je wilt, doe je uiterste best.

18.Je bent gewoon niet geloofwaardig.Het kan zijn dat je ideeën gewoon niet goed doordacht zijn, of dat je oud, versleten materiaal hebt aangeboden, of dat je te extreem of controversieel bent, of niet gekwalificeerd.U bent misschien niet deskundig genoeg of niet voldoende gekwalificeerd om de uitspraken te doen, vergeleken met anderen in uw vakgebied.U moet informatie presenteren die u correct en adequaat kwalificeert.

19.U heeft slechte contactgegevens opgegeven.U moet het beste contactpunt en het juiste telefoonnummer identificeren, zodat geïnteresseerde media u kunnen bereiken en de best mogelijke aandacht en respons van u kunnen krijgen om aan hun behoeften te voldoen.Eén sleutelpersoon, één telefoon, geen fax, één e-mailadres en één URL (zonder lange reeksadressen).

20.U hebt geen duidelijke oproep tot actie in de media opgenomen.Je hebt de media niet verteld wat je wilt dat ze met je persbericht doen.U moet hen vertellen wat u vraagt ​​of suggereert of aanbiedt.Vervolgens moet u de media prikkels bieden met redenen met toegevoegde waarde om dit te doen, zoals gratis recensie-exemplaren, gratis testvoorbeelden, interviewvragen en -antwoorden, mediakits met verhaalhoeken en statistieken en gegevens, relevante foto’s, enzovoort.

21.Je hebt geen primair reactiemechanisme opgenomen en geïntegreerd.U moet een reden met toegevoegde waarde toevoegen, die de redacteur motiveert om uw contactgegevens te publiceren of te vermelden, wat oproepen, verkeer, interviews of verzoeken om meer informatie zal genereren.Dit betekent meestal iets unieks en van speciale waarde voor het publiek, dat de redacteur goed voelt om te vermelden.Gebruik een aanbieding voor een gratis probleemoplossingsrapport.

22.Je hebt het bericht naar de verkeerde media gestuurd.Richt u op de media die uw klanten lezen, bekijken en beluisteren wanneer ze in de juiste stemming zijn, dat wil zeggen, ontvankelijk zijn voor uw nieuws en bereid zijn om actie te ondernemen wanneer ze uw bericht ontvangen.Werk samen met uw publicist om de juiste media te targeten.

23.U vertrouwt op een enkele fax of een e-mail om een ​​lawine van mediaoproepen te produceren.Je voert geen follow-up uit.Word echt.Als u het goed opvolgt, kunt u uw media-respons verdrievoudigen of verviervoudigen.Sterker nog, je kunt de redactie vragen ‘wat kan ik je geven om een ​​hoofdartikel te ondersteunen en aan je behoeften te voldoen’.

Tot slot is de grootste reden voor het mislukken van een persbericht een houding.Hoe definieer je succes of falen?Dat heet onrealistische verwachtingen.

Wees realistisch.Van één persbericht word je niet rijk.De kans om beroemd te worden is ongeveer net zo klein.

Misschien kunt u break-even draaien.

Kijk naar uw investering en vergelijk deze met wat u nodig heeft om break-even te maken op uw investering.Als je 100 boeken moet verkopen om de kosten van een outreach-inspanning van $ 500 te dekken, heb je tien artikelen nodig omdat elk artikel slechts tien verkopen oplevert.Dus dat is je break-even doel.Meer boeken per artikel betekent dat er minder artikelen aan uw behoeften voldoen.

Misschien moet u gewoon realistisch zijn en begrijpen dat hoewel u enorm geïnteresseerd bent in het onderwerp, het misschien niet de brede algemene publieke belangstelling heeft die u heeftvoor het onderwerp.Als je een artikel hebt geschreven met lokaal belang en je verwacht dat de nationale media aandacht besteden, denk dan nog eens goed na.

Als je bij de Oprah Winfrey Show wilt zijn, kun je maar beter bidden, want de kans is groot dat je het niet doetéén persbericht is erg dun, bijna nul zelfs.Word echt.Als ze belt, zijn felicitaties op hun plaats.Maar reken er niet op.

Als u een advertentie heeft geschreven en een hoofdartikel en interviews wilt, moet u niet verbaasd zijn als de enige media die u kunt bellen de reclamemanager is die u een pakketdeal aanbiedt.Wat u aanbiedt, is vaak meer dan wat u krijgt.

Zelfs als u publiciteit krijgt, komt het misschien niet helemaal uit zoals u het wilt.Vaker wel dan niet, hoe groter de media, hoe kleiner de kans dat ze contactgegevens weergeven.

Vaak is de kwaliteit goed en de cijfers niet.

Een of twee kwaliteitreacties in de media kunnen zijn wat u wilt of nodig heeft.Als je dat begrijpt, is het een succes.

Eén artikel in USA Today presteert misschien beter dan tien artikelen in kleine dag- en weekbladen in het middenwesten.

Aan de andere kant misschien niet.De kleine artikelen van hoge kwaliteit presteren mogelijk beter dan de kleine vermelding in de grote media.

Evenzo een kwaliteitsinterview van 30 minuten in een populaire talkshow op een radiostation in de middle of nowhere in de mid-west, zal waarschijnlijk meer verkopen dan een interview van vijf minuten op een door Arbitron beoordeeld radiostation midden in de ochtendtalkshow in een groot stedelijk gebied.Je kunt de luisterkwaliteit van het publiek niet bepalen.

Dus als je een persbericht schrijft, controleer het dan aan de hand van deze criteria om te zien of je een van deze fouten hebt gemaakt.Repareer ze vervolgens allemaal zelf, en als je klaar bent, stuur me dan gerust je definitieve versie.Ik kijk er graag naar.

Dus luister naar je publicist.Neem deze waarschuwingen in acht en verminder het risico op storingen.Als u geen aandacht besteedt aan deze problemen, gaat u verder op eigen risico.

Je bent misschien geïnteresseerd in