1. Hoofdpagina
  2. Wetenschap

Artikelen schrijven die het publiek aanspreken

Artikelen schrijven die het publiek aanspreken
0

Artikelen schrijven die het publiek aanspreken

Er zijn duizenden, miljoenen sites met artikelen.Je zou blogs zelfs kunnen tellen als artikelwebsites en er verschijnen elke dag nieuwe.De vraag is: door welk schrift wil je ze lezen?

Jij.Jij jij jij.

Jij.Het gaat allemaal over jou.Zorg er bij het schrijven van een artikel of een tutorial voor dat het gericht is aan de persoon die het leest.Niemand geeft om wat de auteur denkt, je wilt de klus klaren.Je geeft niet om ze.Gebruik geen woorden als “wij, ons, ik” en gebruik “jij”. Zo blijft het artikel of de tutorial persoonlijk.

Grammatica

Houd de grammatica informeel, maar toch goed.Wil je een puinhoop van spelfouten en doorlopende zinnen doorzoeken om erachter te komen wat de auteur zegt?Nee, natuurlijk niet.Niemand doet.Spellingcontrole, grammaticacontrole, een keer overlezen.Zorg ervoor dat uw lezers u kunnen begrijpen.

Voorbeelden

Als u een artikel leest, wilt u meestal concrete bewijzen zien overiets waar de auteur het over heeft.Als het artikel dat je leest een tutorial is, wil je toch het eindresultaat zien?Dus zet het aan het begin.Je wilt niet helemaal naar beneden moeten scrollen om te zien wat het uiteindelijke resultaat van al je werk is om te besluiten dat je het niet leuk vindt.Zet uw voorbeelden bovenaan om uw lezers te laten zien.

Houd het informeel

Zorg ervoor dat uw lezers zich niet vervelen.Als je een lang artikel gaat schrijven, kun je het net zo goed leuk voor ze maken om te lezen.Je wilt een artikel niet rechtstreeks uit een wetenschappelijk tijdschrift lezen (tenzij het een wetenschappelijk tijdschrift is), en zelfs dan zou het toch wat nonchalant moeten zijn.Ik heb enkele wetenschappelijke artikelen gezien die interessant zijn vanwege de manier waarop het is geschreven.

Originaliteit

Geef een draai aan jeschrijven.Maak het je eigen.Het is cliché, ja, maar doe het!Niemand wil steeds hetzelfde idee opnieuw lezen.Ik weet dat ik me er enigszins schuldig aan heb gemaakt, maar het overtreden van bepaalde regels is oké.Alsof ik hier over mezelf praat.Het is een voorbeeld.Zie #3.

Vetgedrukte woorden

Vetgedrukte woorden helpen altijd.Dat geldt ook voor lijsten, links en citaten.Lezers zoals u kunnen snel zoeken naar de vetgedrukte woorden waarnaar ze op zoek zijn en vinden wat ze zoeken.Het is perfect voor hen.Bespaart tijd en komt ter zake.

Conclusie

Zorg altijd voor een geweldige conclusie die alles mooi afrondt.Je wilt altijd dat hele kunstwerk samengebracht zien met een mooie sommatie.Dus als ze dat saaie artikel van jou willen overslaan omdat ze niet hebben opgelet, kun je hopen dat ze die mooie samengevatte conclusie lezen.Zo: maak het artikel persoonlijk, gebruik veel voorbeelden en gestileerde tekst om het artikel gemakkelijker te maken voor de gebruiker, let op je grammatica, maak het artikel eigen en veel plezier ermee!

Misschien bent u geïnteresseerd

Over de auteur

Laat een reactie achter