1. Homepage
  2. Nieuws

XM tegen SIRIUS

XM tegen SIRIUS
0

XM versus SIRIUS

Het idee om de twee grootste satellietradio’s van Amerika te bundelen, bestaat al bijna vier jaar.Hoewel XM een jaar van start ging, kwam Sirius weer op de markt, waarbij beide bedrijven uiteindelijk de markt in tweeën deelden.Dus, wat valt er te kiezen?XM of Sirius?

Allereerst.XM en Sirius zijn gebaseerd op hetzelfde principe, elk van hen biedt muziek, nieuws, sport, enz. op hun kanalen, maar elke dienst heeft zijn ups en downs, dus we zullen proberen het in dit huidige artikel te bespreken.Een zorgvuldige analyse laat zien dat XM Satellite Radio in totaal 136 streams biedt, waarvan twee premiumkanalen (Playboy en High Voltage), eenentwintig kanalen op basis van verkeer en weer en negen kanalen voor sport.Aan de andere kant biedt Sirius in totaal 119 streams, waarbij de premium streams niet beschikbaar zijn.Laten we nu eens nader kijken naar twee categorieën (muziek en nieuws) waarin de twee grote satellieten strijden.

Vergelijking van muziekstreams

Het aantal muziekstreams dat beide services bieden, is vrijwel hetzelfde: 65 op Sirius en 68 op XM Satellite Radio, maar het verschil zit hem niet in het aantal, maar in de muziekgenres die de radio’s aanbieden.

Muziek – Decennia

XM is de absolute kampioen in het leveren van muziek van tientallen jaren omdat je naar muziek uit de jaren 40 kunt luisteren, een service die niet beschikbaar is op Sirius.Toch kun je naar de hits uit de jaren 90 luisteren samen met de huidige hits op Sirius Satellite Radio, wat een interessante functie is.

Muziek – Country

“Berijd ze cowboy!”.Zelfs als je geen cowboy bent, kun je op beide Satellites naar countrygerelateerde nummers luisteren.Klassieke country- of countryhits zijn te horen, evenals alternatieve country- of countrymixen, waarbij de laatste twee functies alleen beschikbaar zijn op Sirius Satellite Radio.Wat betreft het aantal streams dat beide Satellites bieden, biedt XM in totaal vijf streams en Sirius vier. De kampioen in deze categorie is XM vanwege de kwaliteit en kwantiteit van de muziek die wordt afgespeeld.

Muziek – Rock

Als je op zoek bent naar seks, drugs en rock-‘n-roll, kunnen Sirius en XM Satellite Radios je alleen rock-‘n-roll bieden, op een aantal van 14streams op XM en 15 streams op Sirius.De subgenres rock zijn in een groot aantal op de stations te vinden, waarbij elke service over het algemeen erg sterk is in deze categorie.

Muziek – Dance en latin

Als je wilt boogie, kun je dat doen op beide Satellites, luisterend naar een van de zes streams van Sirius of vier streams van XM.Wees echter voorzichtig, want je kunt een clubber-maniak worden!En als je sterk genoeg bent, kunnen de streams Latin pop, Mexicana en tropische muziek je echt gek maken.Zowel XM Satellite Radio als Sirius Satellite Radio bieden drie streams.

Muziek – Andere genres

Wat andere genres betreft, kijken beide satellieten echt omhoogaan hun prestige, met urenlang muziek, van klassiek tot jazz, zelfs urban (Sirius-functie).Beide stations bieden muziek van hoge kwaliteit, waardoor het al het geld waard is.

Vergelijking van nieuwsstreams

Laten we overgaan naar een ander interessant onderwerp, nieuws.CNN, FOX, CNBC, Bloomberg, MSNBC en nog veel meer nieuwszenders worden in verschillende talen aangeboden om naar te luisteren.Het aantal streams is weer dichtbij, XM biedt een aantal van 11 nieuwsstreams, niet zoals Sirius, dat er 13 biedt.

Kortom

Het is vrij moeilijk te zeggen welk station beter is, aangezien XM en Sirius muzikaal aan elkaar gewaagd zijn, maar in nieuws en sport houdt Sirius de voorsprong vast.Om een ​​grapje te maken: als je een fan bent van Stern, ga dan voor Sirius, als je van Q&A houdt, ga dan voor XM.Hoe dan ook, het is moeilijk te zeggen welke beter is, maar wat ik wel kan zeggen is dat beide Satellites de moeite waard zijn om voor te betalen.

Je bent misschien geïnteresseerd in