1. Homepage
  2. Wetenschap

U kunt afvallen met een koolhydraatrijk dieet

U kunt afvallen met een koolhydraatrijk dieet
0

Je kunt afvallen met een koolhydraatrijk dieet

Een verrassend feit is dat koolhydraten er niet verantwoordelijk voor zijn dat mensen dik worden.Maar voel je niet al te rot, je bent niet de enige die overtuigd was van het idee dat een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet de enige manier was om af te vallen.

Hier is een eenvoudige manier om het te demonstrerendit feit.Denk eens aan de vegetariërs die je kent, zijn er onder hen problemen met overgewicht?De eiwitrijke diëten zijn gebaseerd op veel dierlijke vetten en eiwitten, maar deze vegetariërs eten ze niet.Verrassend, toch?

Misschien ken je geen vegetariërs.Ze zijn zeker moeilijk te vinden, vooral in het middenwesten, waar ik woon.

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat de wetenschap hier allemaal mee te maken heeft.Per slot van rekening zijn veel van die mensen die de koolhydraatarme diëten promoten, artsen, nietwaar?Arts zijn betekent niet dat je nooit fouten maakt.Trouwens, dezelfde wetenschap die het koolhydraatarme dieet ondersteunt, ondersteunt ook het koolhydraatrijke dieet.Ze begrepen het niet verkeerd, ze hebben alleen niet het hele verhaal overwogen.

Dat klinkt misschien als een tegenstrijdigheid, maar dat is het niet.Ik ga zo meteen uitleggen waarom.Vuist, laat me je de wetenschap hierover geven.U bent hoogstwaarschijnlijk geen biochemicus of fysioloog en ik ook niet. Maar ik heb de onderwerpen een beetje bestudeerd.Concentreer u niet op het technische jargon in de volgende alinea, probeer gewoon het algemene punt te begrijpen.Je hoeft geen wetenschapper te zijn om gezond verstand en basisvaardigheden voor redeneren te gebruiken.Klaar?

Kijk eens naar dit stukje biochemie.Malonyl-CoA bestaat in grote hoeveelheden wanneer er voldoende metabolische brandstof aanwezig is.Carnitine-acyltransferase wordt dus geremd en dit voorkomt op zijn beurt dat acyl-CoA de mitochondriën van de cel binnendringt.Een ander enzym wordt geremd door de aanwezigheid van NADH en Thiolase wordt ook geremd door de aanwezigheid van Acetyl-COA.Kortom, als er veel glucose aanwezig is, wordt het vetzuurmetabolisme geremd.

Het is de laatste zin die ons hier op weg helpt.In principe zal een cel geen vetten omzetten in energie als er glucose aanwezig is.Als de cel koolhydraten en suiker heeft om aan te werken, zal hij het vet niet omzetten in energie, waardoor het vet wordt opgeslagen.

Daarom werken de koolhydraatarme diëten, met weinig tot geen koolhydraten en vervolgens glucose inwerk aan, het vet zal worden gebruikt voor energie.Dit is precies waarom het high carb dieet ook werkt.Als er geen of weinig vet aanwezig is, wordt het niet opgeslagen als vet.

Daarnaast is het belangrijk te beseffen dat het lichaam behoorlijk wat energie kost om koolhydraten op te nemen en op te slaanals vet.Dit alleen al is eigenlijk positief.Er moet echt een bepaalde vorm van vet aanwezig zijn om het gemakkelijker te maken.

Dit zou je moeten helpen begrijpen dat wat je dieet ook is, als je dun wilt blijven of dun wilt worden, je moet vermijden om vetten en koolhydraten te mengensamen.Een vet bestaat uit een vetzuurkop en een koolhydraatstaart.Dit betekent dat als je je vet en koolhydraten combineert, je om problemen vraagt, tenminste als je om gewicht geeft.

Dus nu zou het duidelijk moeten zijn waarom zoveel mensen in Noord-Amerika een gewichtsprobleem hebben als deNIH wees er een paar weken geleden graag op.Denk aan het typische Amerikaanse dieet.Het bestaat over het algemeen uit veel combinaties van vet en koolhydraten.

Zoals Dr. Neal Barnard aangeeft in zijn boek “Foods That Cause You To Lose Weight”, is het vet dat mensen dik maakt.

Wil je geen vegetariër zijn?Ik neem het je niet kwalijk.Echt, je hoeft er geen te zijn.Stop gewoon met het door elkaar mengen van eiwitten/vetten en koolhydraten.

Vergeet het voor de hand liggende niet: er zijn massa’s snoep en desserts die een mengsel zijn van vet en suiker.Vlees en aardappelen – misschien is deze klassieker een serieuze blunder in het scheiden van eiwitten/vetten en koolhydraten.Gewapend met deze kennis kun je waarschijnlijk zelf tientallen voorbeelden bedenken van potentieel dikmakende mengsels van voedsel.

Dit artikel is alleen bedoeld ter informatie.Het is niet bedoeld om enig gezondheidsprobleem voor te schrijven, te behandelen of te diagnosticeren.Raadpleeg uw arts voordat u uw dieet verandert of als u een gezondheidsprobleem heeft of denkt te hebben.

Je bent misschien geïnteresseerd in