1. Homepage
  2. Zelf Verbetering

Je gevoel van eigenwaarde

Je gevoel van eigenwaarde
0

Je gevoel van eigenwaarde

Zelfvertrouwen

Als je iets nieuws leert, is datgemakkelijk overweldigd voelen door de enorme hoeveelheid relevante informatie die beschikbaar is.Dit informatieve artikel zou je moeten helpen je te concentreren op de belangrijkste punten.

Dus hoe blijf je kalm, beheerst en behoud je je eigenwaarde in een moeilijke omgeving?Hier volgen enkele tips die u kunt gebruiken als startgids voor zelfverbetering.

Stel u voor dat u een dartbord bent.Alles en iedereen om je heen kan ooit Dart Pins worden.Deze pijltjes zullen je gevoel van eigenwaarde vernietigen en je naar beneden halen op manieren die je je niet eens meer kunt herinneren.Laat ze je niet vernietigen, of het beste uit je halen.Dus welke dart-pins moet je vermijden?

Dart Pin #1: negatieve werkomgeving

Pas op voor de ‘dog eat dog’-theorie waar alle anderen vechten omvooruit.Dit is waar niet-waarderende mensen meestal gedijen.Niemand zal uw bijdragen waarderen, zelfs niet als u lunch en diner mist en laat opblijft.Meestal ga je te veel aan het werk zonder hulp van betrokkenen.Blijf hier buiten, het zal je gevoel van eigenwaarde ruïneren.Concurrentie staat overal op het spel.Wees gezond genoeg om te concurreren, maar in een gezonde competitie wel.

Dart Pin #2: het gedrag van andere mensen

Bulldozers, bruine neukers, roddelpers, zeurders, achterbaksen, sluipschutters, mensen die gewond rondlopen, controleurs, zeurders, klagers, exploders, betuttelers, sluffers… al dit soort mensen zullen je zelfrespect en je zelfverbeteringsplan negatief beïnvloeden.

Dart Pin #3: veranderende omgeving

Je kunt geen groen insect zijn op een bruin veld.Veranderingen dagen onze paradigma’s uit.Het test onze flexibiliteit, aanpassingsvermogen en verandert de manier waarop we denken.Veranderingen zullen het leven een tijdje moeilijk maken, het kan stress veroorzaken, maar het zal ons helpen manieren te vinden om onszelf te verbeteren.Verandering zal er altijd zijn, we moeten er vatbaar voor zijn.

Eerlijk gezegd is tijd het enige verschil tussen jou en experts op het gebied van zelfvertrouwen.Als je wat meer tijd besteedt aan lezen, ben je veel dichter bij de status van expert als het gaat om eigenwaarde.

Dart Pin #4: ervaringen uit het verleden

Het is oké om te huilen en “au!”als we pijn ervaren.Maar laat pijn zich niet transformeren in angst.Het kan je bij de staart grijpen en je rondzwaaien.Behandel elke mislukking en fout als een les.

Dart Pin #5: Negatief wereldbeeld

Kijk naar waar je naar kijkt.Wikkel jezelf niet in met alle negativiteiten van de wereld.Om zelfvertrouwen op te bouwen, moeten we leren hoe we het beste uit de slechtste situaties kunnen halen.

Dart Pin #6: Determination Theory

De manier waarop je bent en je gedrageigenschappen zou een gemengd eindproduct zijn van je overgeërfde eigenschappen (genetica), je opvoeding (paranormaal begaafd), en je omgeving zoals je partner, het bedrijf, de economie of je vriendenkring.Je hebt je eigen identiteit.Als je vader een mislukkeling is, betekent dat niet dat jij ook een mislukkeling hoeft te zijn.Leer van de ervaringen van andere mensen, zodat u nooit dezelfde fouten hoeft te maken.

Soms wilt u zich misschien afvragen of sommige mensen geboren leiders of positieve denkers zijn.NEE.Positief zijn en positief blijven is een keuze.Eigenwaarde opbouwen en lijnen trekken voor zelfverbetering is een keuze, geen regel of een talent.God zou niet uit de hemel neerdalen en tegen je zeggen: “George, je hebt nu misschien toestemming om eigenwaarde op te bouwen en jezelf te verbeteren.”

In het leven is het moeilijk om te blijvenmoeilijk, vooral als dingen en mensen om je heen je naar beneden blijven halen.Als we op het slagveld komen, moeten we de juiste bagage kiezen om mee te nemen en pantsers om te gebruiken, en kiezen die kogelvrij zijn.De opties van het leven geven ons een reeks van meer opties.Tijdens het gevecht zullen we geraakt en gekneusd worden.En het dragen van een kogelvrij pantser betekent idealiter ‘zelfverandering’.Het soort verandering dat van binnenuit komt.Vrijwillig.Armour of Self Change verandert drie dingen: onze houding, ons gedrag en onze manier van denken.

Het opbouwen van eigenwaarde zal uiteindelijk leiden tot zelfverbetering als we verantwoordelijk beginnen te worden voor wie we zijn, wat we hebben en wat we doen.Het is als een vlam die zich geleidelijk van binnen en van buiten zou moeten verspreiden als een borstelvuur.Wanneer we zelfvertrouwen ontwikkelen, nemen we controle over onze missie, waarden en discipline.Eigenwaarde brengt zelfverbetering, echte beoordeling en vastberadenheid teweeg.Dus hoe begin je met het opzetten van de bouwstenen van eigenwaarde?Wees positief.Wees tevreden en gelukkig.Wees dankbaar.Mis nooit een kans om te complimenteren.Een positieve manier van leven zal je helpen zelfvertrouwen op te bouwen, je startgids voor zelfverbetering.

Er valt veel te begrijpen over eigenwaarde.We hebben u een aantal van de bovenstaande feiten kunnen geven, maar er is nog veel meer om over te schrijven in volgende artikelen.

Je bent misschien geïnteresseerd in